В Житомирській області робоча група планує винести на розгляд сесії питання ліквідації інтернатних закладів

В Житомирській області робоча група планує винести на розгляд сесії питання ліквідації інтернатних закладів

09.03.17 10:11 0 522
Робоча група з оптимізації інтернатних закладів планує звернутися на черговій сесії до депутатів обласної ради щодо ліквідації та процесу приєднання закладів.

Про це говорили 7 березня, на засіданні робочої групи, яку очолює заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

— «В нас недостатність коштів, тому ми маємо оптимізувати заклади. Треба з чогось починати. Для початку необхідно визначитися, яка завантаженість закладу, яке фінансування, а вже потім визначимося, які заклади потрібно ліквідувати, а які об'єднати», – сказав Ярослав Лагута.

По рішенню робочої групи буде підготовлено звернення до обласної ради щодо ліквідації чотирьох інтернатних закладів та об'єднанню двох.

Деяким об'єднаним територіальним громадам буде рекомендовано прийняти заклад у свою власність та їх фінансування з місцевого бюджету.

Довідково. Оптимізація інтернатних закладів передбачає економію коштів з обласного бюджету.

Інтернатні заклади фінансуються за рахунок обласного бюджету та освітніх субвенцій. З обласного бюджету оплачуються енергоносії та утримання закладу, а заробітну плату педагоги отримують із освітніх субвенцій.

Сума освітньої субвенції дає змогу забезпечити заробітною платою педагогів у повному обсязі – 124,312 млн грн передбачено у 2017 році.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Масштабна програма ...
Наступна новина: На Тернопіллі степан Барна ...

КОМЕНТАРІ