На Тернопіллі степан Барна відвідав Залозецьку об`єднану територіальну громаду

На Тернопіллі степан Барна відвідав Залозецьку об`єднану територіальну громаду

09.03.17 10:30 0 515
Голови обласної державної адміністрації Степан Барна 7 березня побував з робочим візитом у Залозецькій об`єднаній територіальній громаді. Степан Барна відвідав дитячий садок «Калина», де триває капітальний ремонт. Як розповіла завідувач закладу Ольга Древняк, садочок відвідують 76 вихованців з смт. Залізці та сіл Гаї-за-Рудою, Мшанець, Бліх.

«Приміщення дитячого садка розраховане на 160 осіб, введене в експлуатацію в 1992 році. Загальна площа наразі використовується для трьох діючих груп, однак капітальний ремонт дозволить відкрити чотири групи», - зазначила Ольга Древняк.

За її словами, загальна сума освоєних коштів по об'єкту становить 1200090 тис. гривень, окрім того, Залозецькою селищною радою надано 34955 гривень на співфінансування робіт.

Також Степан Барна відвідав Залозецьке МПД ДП «Укрспирт». З березня 2016 року по даний час завод не працює. Протягом 2014 і 2015 років спиртзавод виробничої діяльності не здійснював. В лютому - березні 2016 року частково відновив роботу – виробив 93,4 тис. декалітрів спирту на суму 8,3 млн гривень.

«Відновлення роботи підприємства дозволить відновити повноцінну роботу 122 працівників; збільшити надходження до державного та місцевого бюджетів та вирішити проблему збуту сільськогосподарської продукції місцевих товаровиробників. Крім того, ці кошти йшли б на розвиток Залозецької громади», - констатував Степан Барна.

Очільник краю впевнений, що громада має великі перспективи.

«Бюджет Залозецької селищної ради складав 2 млн., бюджет громади – 27 млн. грн. Зараз – все в руках громади. Крім того, це ресурс, який допоможе реалізувати чимало проектів у кожному селі, щоб люди на місцях відчули зміни», - констатував Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Чернівці: Графік ...

КОМЕНТАРІ