Масштабна програма

Масштабна програма "безкоштовних ліків" для хронічно хворих за трьома категоріями стане інвестицією держави у здоров'я українців (+фото)

09.03.17 09:49 0 628
Масштабна програма "безкоштовних ліків" для хронічно хворих на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу та бронхіальну астму стане інвестицією держави у здоров'я українців. На цьому наголосив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, спілкуючись із журналістами у міській клінічній лікарні №1 у Вінниці.

"Ми готуємо масштабну програму безкоштовних ліків для українців. Це буде наша державна інвестиція у здоров'я українців: це цукровий діабет, бронхіальна астма і гіпертонічна хвороба. Ліки від гіпертонічної хвороби будуть надавалися безкоштовно хронічним хворим. З 1 квітня ми запускаємо цей процес", - зазначив Прем'єр-міністр.

У 2017 році на цю програму виділено 500 млн грн. У разі потреби Уряд внесе до Парламенту пропозиції змін до державного бюджету для збільшення суми коштів на ці цілі.

Для Уряду є принципово важливим підтримати охорону здоров'я країни, наголосив Прем'єр-міністр.

Серед здійснених Урядом кроків у цьому напрямку: у 2017 році Уряд на 30% підвищив заробітну плату українським лікарям, зауважив Прем'єр-міністр.

Уряд передбачив створення 12-13 центрів кардіо-судинної хірургії по усій країні, зокрема у Сумах, Дніпрі, Чернівцях, Маріуполі, Запоріжжі.

Кабінет Міністрів України почав відновлювати фінансування стратегічно важливих програм щодо будівництва медичних закладів.

Так, було виділено 45 млн грн для завершення робіт щодо реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру. Приблизно така сума буде виділена ще раз, припускає Володимир Гройсман.

Крім того, 45 млн грн було виділено для завершення добудови Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова. Серед інших проектів на порядку денному – лікарня у Чернівцях, завершення будівництва першого пускового комплексу нового корпусу національної дитячої лікарні "Охматдит".

"Ми зараз вибираємо, де є найболючіші проблеми, для того, щоб допомогти їх вирішити", - зазначив Глава Уряду.

"Пріоритет охорони здоров'я є надзвичайно важливим. Ми будемо інвестувати як в лікарів, так і умови перебування хворих", - підкреслив Володимир Гройсман.



























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ