Переваги та недоліки онлайн-телебачення

Переваги та недоліки онлайн-телебачення

09.03.17 17:06 0 2600

У даній статті ми розглянемо історію зародження онлайн-тв, переваги інтернет-телебачення перед звичайним, а також можливі перспективи подальшого розвитку цієї технології і розповість нам про це співробітник Еспресо ТБ.

Історія

З тих пір, як сформувалася мережа інтернет, можливості для відпочинку, роботи і розваг множаться з кожним днем. Ще зовсім недавно завоювали популярність веб-камери, розташовані в цікавих або популярних місцях по всій земній кулі. Подібні камери транслюють зображення з цих місць через всесвітню павутину. Всі бажаючі отримали можливість познайомитися з ними. Ще одним нововведенням стало розміщення в інтернеті фрагментів відео, які можна скачати або ж подивитися в режимі онлайн. На сьогоднішній день така можливість привертає величезні маси людей. Але розвиток технологій на цьому не зупинився.

Наступним етапом стало проведення онлайн-трансляцій. Завдяки таким трансляціям з'явилося перше онлайн-телебачення. Спочатку його якість залишала бажати кращого, але плюси цієї технології були багатьма оцінені по достоїнству. Тому інтернет-телебачення стало поступово набирати обертів. Першими оцінити всі достоїнства онлайн-тв отримали жителі великих міст, що мають високоякісні і високошвидкісні інтернет-канали. Але глобальна мережа з часом охопила обласні, районні центри, а також невеликі селища і навіть села. Європейський сегмент інтернету збільшився в багато разів, що привело до збільшення списку телеканалів і додаткових сервісів, які транслює онлайн-телебачення.

Переваги:

  • Мабуть, найбільша перевага онлайн телебачення - це можливість обійтися без спеціального обладнання (наприклад, супутникової тарілки). Навіть широкодоступне кабельне телебачення поступається своєму інтернет аналогу. Пов'язано це з тим, що навіть для нього необхідні деякі грошові витрати. До того ж провести кабель представляється можливим далеко не скрізь. У той же час глобальна комп'ютерна мережа розширюється все стрімкіше;
  • При використанні онлайн-тв доступно багато телеканалів, які далеко не завжди можна відшукати на телевізорі. Причому часто отримати до них доступ можна абсолютно безкоштовно. Крім того, перегляд передач інтернет-телебачення позбавляє людину від прив'язки до певного місця. Ви зможете робити це, перебуваючи в іншому місті або навіть країні;
  • Ще одна перевага онлайн-телебачення - наявність величезного числа каналів певної тематики. Наприклад, канали, що передають лише мультфільми, радянське кіно, бойовики або навчальні канали. Якщо Ви пропустили одну з серій улюбленого серіалу по телевізору, то без зусиль зможете побачити її на одному з каналів, присвячених саме серіалам або скористатися безкоштовно послугою ТВ архів або ТвТека в якій Ви зможете знайти в записі всі телепередачі, фільми, серіали, мультфільми, спорт, ток-шоу багатьох телеканалів за останні 5 років. А багатьох людей цікавлять подорожі, природа і науково-популярні передачі. Для таких людей також знайдуться відповідні канали.

Надоліки

У інтернет-телебачення є і декілька недоліків:

  • По-перше, воно доступне тільки тим, хто має інтернет-канал від 1500 кб/с;
  • По-друге, онлайн-тв буде досить швидко витрачати трафік, але власників безлімітних тарифів цей недолік взагалі не повинен турбувати, а з урахуванням всіх плюсів такого виду телебачення, можна сміливо припустити, що воно має величезні перспективи.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Кастинг: Как пройти?
Наступна новина: Який усний переклад ...

КОМЕНТАРІ