Як вибрати будматеріали?

Як вибрати будматеріали?

10.03.17 00:15 0 969

Проведення робіт з нового будівництва, реконструкції, реставрації, ремонту будівель і споруд, технічного переоснащення підприємств - вимагає розумного підходу у виборі такої частини калькуляції як будівельні матеріали.

Кожен учасник вищезгаданого процесу, будь то виконроб, приватна особа або підрядник на підготовчому етапі робіт стикається із закупівлями будматеріалів для свого об'єкта. У людину відповідальну за придбання матеріальних ресурсів виникає ряд питань:

  • Як правильно вибрати будматеріали?
  • Як не помилитися при виборі постачальника за критеріями: надійність, порядність, терміни доставки?
  • Як максимально знизити ціни на придбання будівельних матеріалів при цьому не втратити в якості і вкластися в терміни?
  • Які переваги того чи іншого товару?

Найпростіший і швидкий спосіб вирішити всі питання - довіритися своєму виконробу або фахівцю з бригади будівельників. Але контингент, так званих довірених осіб завжди прагне до досконалості, але ніколи до неї не дотягує. Тому кожен згадує стару добру приказку: "Хочеш зробити щось добре, зроби це сам". Ось і доводиться людині, часом необізнаній в таких справах, здобувати власний досвід шляхом проб і помилок, а також здобувати навички спілкування з постачальниками, транспортними компаніями, робочими.

Якщо Ви все-таки зважилися, взяти весь процес в свої руки, а часом, як показує практика - це єдиний спосіб істотно зменшити кошторис, то ця стаття для Вас. Далі, співробітник Харківської компанії "ХСК-Регіон": http://xsk-region.com.ua/ розповість нам як правильно вибрати будівельні матеріали.

Ось кілька порад для успішного вирішення завдання:

  • Якщо потрібні сипучі будматеріали - НЕ лінуємося, заходимо в пошуковик і шукаємо інтернет-магазин будматеріалів. При цьому обов'язково, цікавимося, скільки коштує окремо доставка, а скільки сам матеріал. Хоча інтуїція завжди підказує, що на нашому "незнанні" або "бракові часу розібратися в питанні", багато недобросовісних виконробів збільшують кошторис на рівному місці - ми чомусь цим не користуємося;
  • При виборі постачальника, якщо немає доброї і надійної поради від друзів, які будують або добудовують будинок, зберіть максимум інформації про 2 - 3 компанії, які постачають будматеріали від виробника: сайт, фізичну адресу, телефон бажано керівника, як давно вона на ринку? Чи знають на великих підприємствах про них, з якого боку характеризують? Ці принципи, на перший погляд здадуться простими, базовими, але вони хоча і побічно, але допоможуть підтвердити або спростувати надійність, репутацію і обличчя обраної компанії;
  • Поговоримо про переваги товару і знижки. Не забуваємо, що існують різного роду компанії посередники, котрі пропонують будматеріали оптом, при цьому ціна на них істотно вища, ніж у профільної компанії. Тому, намагайтеся розшукати компанію з сучасним менеджментом, орієнтовану в першу чергу на клієнта - у якій основний напрямок діяльності саме те що ви шукаєте. Не нехтуйте відгуками, думками конкурентів, спеціалізованими будівельними сайтами. Намагайтеся порівнювати знижки таких компаній, а також відвідити офіси, де кваліфіковані менеджери розкажуть про всі переваги товару, підберуть сучасний будівельний матеріал, а також забезпечать доставку до місця призначення.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ