У Тернополі вшанували річницю від дня народження Тараса Шевченка

У Тернополі вшанували річницю від дня народження Тараса Шевченка

10.03.17 09:23 0 529
З нагоди 203-тої річниці від Дня народження видатного українського письменника та поета Тараса Шевченка у Тернополі, 9 березня відбувся пам'ятний захід — урочисте покладання квітів. Тернополяни, гості міста, представники влади та духовенства зібралися біля пам'ятника Т. Шевченку, розташованого у сквері ліворуч від Тернопільського академічного обласного драматичного театру, який теж носить ім'я Кобзаря. Насамперед священнослужителі відправили поминальну панахиду за упокій душі Тараса Шевченка.

«Він був воїном слова, воїном української ідеї, яку відстоював усе своє життя. Народився у поневоленій Україні і багато років провів у тюрмах та засланнях. Проте ніколи не жалкував про обрану ним тернисту дорогу. Слова, які Тарас Шевченко залишив нам у спадок: «Якщо б ми вчилися як треба, то мудрість була б нас своя…» актуальні як ніколи. Геній українського народу спонукає нас творити країну, розраховуючи при цьому лише на себе», — зазначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

Керівник області відзначив, що торік на Тернопільщині відкрилися дві нові школи. Відновилася армія. Крім 44-тої бригади, нове дихання отримує військова частина у Теребовлі, планується, у червні вона вже повноцінно функціонуватиме. На черзі — Чортківська військова частина, колонія у Бережанах також буде перепрофільована у військову частину Національної гвардії.

«Горджуся тим, що всі, починаючи від волонтерів й закінчуючи солдатами дотримуються Шевченківських заповідей. треба єднатися довкола України, нашої віри та культури. Я переконаний, що разом зможемо змінити на краще обличчя нашого міста, області та всієї країни», — підсумував очільник Тернопільщини.

По завершенню урочистостей учасники пам'ятного заходу поклали квіти до підніжжя пам'ятника Великого Кобзаря.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів змушує злісних ...
Наступна новина: Чернігівці відзначають ...

КОМЕНТАРІ