Сергій Савчук: ОСББ продовжують активно впроваджувати енергоефективні заходи

Сергій Савчук: ОСББ продовжують активно впроваджувати енергоефективні заходи

10.03.17 08:08 0 505
Як тільки минулого тижня урядова програма з енергоефективності запрацювала на повну силу, ОСББ знову активізувалися у питаннях утеплення своїх будинків. За кілька робочих днів ще 6 ОСББ вирішили впровадити енергоефективні заходи, залучивши на ці цілі 632 тис. гривень.

«Переконаний, що цього року кількість ОСББ, які долучатимуться до програми безповоротної фінансової допомоги на утеплення, зростатиме ще швидшими темпами, ніж минулого року», – відзначив Голова Агентства та пояснив, що цьогоріч до програми приєднався ПриватБанк, який пропонує м'які умови надання «теплих» кредитів. Це стимулюватиме інші банки до конкуренції та зменшення відсоткових ставок. Тож, ОСББ матимуть більше можливостей щодо вибору банку та вигідних умов кредитування.

Сергій Савчук також відзначив, що участь ОСББ у програмі «теплих» кредитів дозволяє двічі заощадити свої витрати. Спочатку ОСББ суттєво зекономить при придбанні необхідних матеріалів та обладнання, тому що фактично половину витрат візьме на себе держава. Згодом після реалізації енергоефективних заходів мешканці будинку значно менше платитимуть за комунальні послуги.

Наприклад, луцьке ОСББ "Авангард-Луцьк" встановило ІТП, замінило вікна та двері, повністю утеплило будинок. Для цього ОСББ взяло «теплий кредит» на суму майже 2,7 млн гривень. З цієї суми держава відшкодувала 791 тис. грн, а місто взяло на себе виплату відсотків за кредитом. У результаті вартість опалення 1 м2 у будинку зменшилася удвічі: з 42,66 грн до 21,94 гривень.

«Вже маємо 670 таких прикладів успішного утеплення багатоповерхівок по всій країні. Це ті ОСББ, які переконалися у необхідності впровадження енергоефективних заходів та повірили Державі», – пояснив Голова Агентства.

Довідково

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінниці стартував IV ...
Наступна новина: Тернополяни взяли участь у ...

КОМЕНТАРІ