У Вінниці стартував IV Всеукраїнський форум Інституцій місцевого розвитку (+фото)

У Вінниці стартував IV Всеукраїнський форум Інституцій місцевого розвитку (+фото)

10.03.17 08:05 0 524
Захід, що триватиме упродовж 9-10 березня, об'єднав близько 90 представників інституцій місцевого розвитку України та проектів міжнародної технічної допомоги і став платформою для активного діалогу між учасниками в питаннях реалізованих проектів та програм розвитку територіальних громад.

Ініціатором Форуму виступило представництво проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС), що впроваджується Федерацією канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Уряду Канади і спрямований на впровадження ефективного демократичного управління та прискорення економічного розвитку.

З початком роботи Форуму учасників заходу вітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, Вінницький міський голова Сергій Моргунов та директор проекту ПРОМІС Олександр Кучеренко.

Окреслюючи важливість такої професійної зустрічі, керівник області Валерій Коровій висловив переконання, що в Україні відбуваються докорінні зміни у комплексі процесів, які формуватимуть майбутнє нашої держави.

Він також відзначив, що, займаючи свого часу посаду заступника Вінницького міського голови, разом з колегами предметно переймався питанням стимулювання місцевого економічного розвитку. «В дуже непростий час в місті Вінниці була започаткована діяльність індустріального парку, відпрацьована нова система взаємозв'язку і підтримки діяльності інвестиційних компаній, які входили в місто. І Вінниця є локомотивом економічного зростання в цілому у Вінницькій області, - підкреслив Валерій Коровій. – Секрет цього успіху полягає в надзвичайно якісному стратегічному плануванні і чіткому визначенні пріоритетів, в тому числі й в питаннях місцевого економічного розвитку. І нам вдалося цей досвід крок за кроком переносити на інші міста, містечка і відповідні території».

Голова облдержадміністрації водночас зауважив, що започаткована у 2015 році бюджетна децентралізація відкрила абсолютно нові позитивні можливості для реалізації стратегій муніципального розвитку територій. « ми дуже зацікавлені в тому, щоб процес децентралізації торкався не лише передачі фінансових ресурсів, адміністративних повноважень, а й супроводжувався формуванням нових стимулів і мотивації для економічного розвитку», - наголосив він.

У свою чергу, Вінницький міський голова Сергій Моргунов відзначив, що саме економічний розвиток є одним з пріоритетів Стратегії «Вінниця – 2020». «Проте одна справа – підготувати Стратегію, а інша – розуміти, яким шляхом рухатися, скільки необхідно здійснити різних заходів, яка повинна бути співпраця з різноманітними, в тому числі громадськими, організаціями в частині економічного розвитку міста», - підкреслив Сергій Моргунов.

Він також повідомив, що міська команда активно працює над інтегрованим розвитком Вінниці до 2030 року. «У нас вдало проводиться співпраця з проектом ПРОМІС щодо визначення маркетингової стратегії і бренду міста Вінниці. Також ми працюємо над впровадженням програми підтримки малого і середнього підприємництва в місті», - зазначив Сергій Моргунов. Відтак висловив переконання, що загальний успіх залежить від командного підходу до реалізації поставлених завдань.

За словами ж директора проекту ПРОМІС Олександра Кучеренка, Вінниця не випадково була обрана місцем проведення чергового Форуму. «Вінниця – одне з 16 міст-партнерів проекту, але для нас це також місто, на якому ми плануємо випробовувати найбільш складні, найбільш сучасні та ефективні методики як розвитку місцевої демократії, економічного розвитку, так і стимулювання розвитку малого і середнього бізнесу. Крім того, в нас буде можливість ознайомитися з кращими практиками міста Вінниці і з тими ідеями, які вже впроваджені тут», - зауважив Олександр Кучеренко.

В рамках Форуму для учасників заходу передбачені три пленарні засідання, робота в тематичних секціях та ознайомлення з конкретними прикладами реалізації розвиткових проектів у місті Вінниця.

Для довідки. Проект ПРОМІС спрямований на зміцнення муніципального сектору в Україні, впровадження ефективного демократичного управління та прискорення економічного розвитку шляхом підвищення спроможності українських міст у сфері демократизації врядування та місцевого економічного розвитку; створення сприятливого середовища для розвитку малого та середнього бізнесу; підтримка процесу децентралізації та інтегрованого планування розвитку на місцевому, регіональному та національному рівнях.

Проект впроваджується з квітня 2015 року до грудня 2020 року Федерацією канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

Мета проекту - допомога в розробці стратегічних планів розвитку територіальних громад міст-партнерів, здійснення оцінки якості надання адміністративних послуг, визначення потреб міст щодо маркетингу територій тощо.

Серед 4-х визначених областей (Вінницька, Запорізька, Івано-Франківська та Полтавська) і 16 міст-партнерів, обраних на конкурсній основі, учасниками проекту стали 4 міста Вінницької області: Вінниця, Жмеринка, Ладижин та Хмільник.



























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Колодязь або як дешевше ...
Наступна новина: Сергій Савчук: ОСББ ...

КОМЕНТАРІ