Лучани відзначають 203-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка

Лучани відзначають 203-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка

10.03.17 15:59 0 616
У ці весняні дні ми традиційно вшановуємо Українського Кобзаря - Тараса Шевченка. з нагоди 203-ї річниці від дня його народження у Луцьку відбулося літературно-мистецьке свято “Нас гуртують думи Кобзаря”.

Сотні лучан прийшли на площу до пам'ятника Т. Г. Шевченка, що на проспекті Волі, щоб вшанувати видатного українського поета, чудового художника, людину, якій Всевишній дав талант випереджати час і проказувати своє бачення істини. Серед них — заступник голови Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець, перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко, заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко, депутати обласної та міської рад, представники громадських організацій, студентська та учнівська молодь.

Розпочалися урочистості з покладання квітів до пам'ятника Тараса Шевченка. Потому перед присутніми виступили представники творчої інтелігенції, науковці, які говорили про роль творчості Кобзаря, значущість його слів у нинішні часи, декламували його твори. З новою силою зазвучали рядки вірша Тараса Шевченка «Мені однаково», які гуртом прочитали учасники літературного дійства.

Традиційно, лучани на площу прийшли з власними “Кобзарями”. В акції «Мій «Кобзар» цьогоріч взяли участь 89 громадян. Наймолодшому учаснику акції лише 4 роки, найповажнішому — 93. Найдавніші видання були датовані 1893-м та 1934-м роками. Всім учасникам акції було вручено пам'ятні «Кобзарі» сучасних видань.

Минулого року було започатковано ще одну добру справу – у день народження Шевченка поети і письменники Волині дарують свої книги з автографом учасникам акції «Мій «Кобзар». Цього року добірки своїх творів дарували члени Волинського осередку спілки християнських письменників України.

Завершились урочистості величним звучанням твору «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні хорового колективу Волинського державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського, спільним виконанням Державного Гімну України та пам'ятною світлиною біля пам'ятника Т. Г. Шевченка.

Продовжились заходи переглядом виставки картин “Об'єднаймося ж, брати мої!” (роботи переможців ІІІ обласного етапу ХVІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів). Актори театру запросили на композицію “Наша дума, наша пісня не вмре, не загине...”.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Головне управління ...
Наступна новина: Чернівці: На фінансову ...

КОМЕНТАРІ