Чернігів: Шість протоколів на порушників-паліїв складено з початку березня контролюючими службами

Чернігів: Шість протоколів на порушників-паліїв складено з початку березня контролюючими службами

10.03.17 08:09 0 570
Шість протоколів на порушників, які палять сміття на території міста, складено в Чернігові працівниками екологічної інспекції КАТП 2528 з початку березня. Штраф за таке порушення складає від 340 грн до 1360 грн для фізичних осіб та від 850 грн до 1700 грн для юридичних осіб.

З приходом весни щодня проводяться рейди з виявлення осіб, котрі спалюють опале листя, залишки рослинності та інше сміття у приватному секторі, а також на території підприємств, організацій.

Зазвичай, це стосується мешканців приватного сектору, які після прибирання садибних ділянок починають спалювати залишки рослинності, не зважаючи на неодноразові попередження екологічної інспекції.

Комунальники рекомендують мешканцям приватного сектору замість спалювання заздалегідь подбати про облаштування компостної ями. Це не тільки збереже господаря від штрафу, а ще й дасть якісне добриво для присадибної ділянки.

Адже відомо, що дим від спалювання залишків рослинності та опалого листя з накопиченими шкідливими речовинами, які викидаються в повітря автотранспортом і підприємствами, може завдати серйозної шкоди здоров'ю людей. Особливо небезпечним є спалювання рослинності, обробленої хімікатами на присадибних ділянках. Крім того, такі вогнища не лише завдають шкоди довкіллю та здоров'ю людей, а й можуть перерости в неконтрольовані пожежі та призвести до значних збитків.

Ще однією проблемою благоустрою міста є захаращення міської території, поява несанкціонованих сміттєзвалищ. Працівники екологічної інспекції постійно проводять рейди по виявленню та притягненню до відповідальності порушників Правил благоустрою міста. Зокрема, щодо утримання прилеглої території підприємств, суб'єктів підприємницької діяльності, а також ЖЕКів, дільниць з обслуговування житлового фонду стосовно прибирання прибудинкової території.

Контролюючі служби нагадують, що порушники Правил благоустрою міста отримують припис, і у разі його невиконання протягом доби, складається протокол на розгляд адміністративних комісій районних у місті рад, як встановлюють відповідні штрафи.

Інспектори наразі проводять активну роботу з виявлення та притягнення до відповідальності даних порушників. Мешканцям міста з пропозиціями, зауваженнями та за роз'ясненнями з цих питань наразі можна звертатися за тел. 67-28-25, 611 857 або за телефоном «гарячої лінії» 97-41-41.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Савчук: ОСББ ...
Наступна новина: На Вінниччині з’явиться ...

КОМЕНТАРІ