За позовними вимогами прокуратури Рівненщини зобов’язано приватне товариство повернути державі 34 га землі вартістю 755 тис грн

За позовними вимогами прокуратури Рівненщини зобов’язано приватне товариство повернути державі 34 га землі вартістю 755 тис грн

10.03.17 13:50 0 606
Апеляційну скаргу прокуратури Рівненщини судом задоволено та постановлено повернути державі в особі Рівненської обласної державної адміністрації земельну ділянку вартістю 755 тис грн.

Мова йде про 34 га землі, що розташовані на території Великомидської сільської ради Костопільського району, якими продовжувало користуватися одне із товариств з обмеженою відповідальністю, незважаючи на те, що строки дії спеціального дозволу на користування надрами та договору оренди землі закінчився.

Оскільки товариство з підстав припинення договору оренди землі обов'язок щодо повернення її орендодавцеві не виконав, то з метою захисту інтересів держави та витребування земель з незаконного володіння до суду було заявлено Злолбунівською місцевою прокуратурою відповідний позов.

Проте суд першої інстанції позовні вимоги прокуратури не задовільнив, у зв'язку з чим вона звернулася із скаргою до Рівненського апеляційного господарського суду, послідовно та принципово відстоюючи позицію відновлення законності та захисту інтересів держави.

У результаті – судом апеляційної інстанції підтверджено законність вимог прокуратури Рівненщини, скасовано незаконне рішення суду першої інстанції і зобов'язано товариство повернути державі земельну ділянку у стані, не гіршому, порівняно з тим, в якому вона була передана в оренду.

Таким чином, завдяки активній та послідовній позиції прокуратури Рівненської області з незаконного володіння повернуто державі землю вартістю 755 тис грн.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецькі студенти та ...

КОМЕНТАРІ