У Тернополі представили виставку картин,створених дітьми із зони АТО

У Тернополі представили виставку картин,створених дітьми із зони АТО

12.03.17 10:07 0 540
В Тернопільському академічному обласному драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка жителі Донецької та Луганської областей - переможці Всеукраїнського конкурсу «Україна очима дітей АТО» - представили свої роботи. 22 картини демонструють те, якою бачать свою Батьківщину діти із зони АТО – з Рубіжного, Лисичанська, Попасної.

Перебуватимуть діти на Тернопільщині до 12 березня. Відтак вирушать до Львова, а звідти – на відпочинок в Карпати. Під час поїздки діти будуть малювати гори, відтак – у планах - створення виставки «Карпати очима дітей АТО». На Тернопільщині дітей чекає насичена програма: вони відвідають Кременець, замок у Збаражі, Почаїв.

До слова, метою проекту є оздоровлення та реабілітація дітей із зони АТО новими методами арт-терапії.

На урочисте відкриття виставки завітав заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Юрик.

« ми маємо нагоду побачити Україну очима дітей АТО, погляд цих дітей спрямований у майбутнє. 95% творів даної виставки зображують України красивою й мальовничою. Діти з зони АТО – напевно, найбільш вразлива та постраждала категорія, тому хотілося дати їм можливість розкритися та змінити обстановку, побачити іншу країн. Вони пережили не прості останні декілька років, та незважаючи на це все ж залишилися мрійливими і творчими. У майбутньому ці діти також творитимуть майбутнє України і зараз вони зображують її такою, якою хотіли б її бачити. Подібні заходи утверджують Україну та майбутнє наших поколінь», — зазначив Юрій Юрик.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ