У Чернігові з ювілеєм привітали легендарний Державний науково-випробувальний центр Збройних Сил України

У Чернігові з ювілеєм привітали легендарний Державний науково-випробувальний центр Збройних Сил України

12.03.17 08:36 0 567
Державному науково-випробувальному центру Збройних Сил України, який передислоковано до Чернігова в травні 2014 року з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, цього року виповнилось 85 років. З цієї нагоди 10 березня, у Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка пройшли урочистості.

Колектив центру з ювілеєм та здобутками в роботі привітали керівники обласної, міської влади та інші почесні гості. Зокрема: голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, начальник Військово-наукового управління Генерального штабу ЗС України полковник Юрій Гусак, командувач Повітряних Сил генерал-полковник Сергій Дроздов, командувач оперативного командування «Північ» Сухопутних військ генерал-майор В'ячеслав Назаркін, начальник парашутно-десантної служби Командування ВДВ підполковник Сергій Мордвинов, представники громадських та волонтерських організацій, ветерани військової служби, учасники АТО та інші гості.

У привітаннях йшлося про те, що головні здобутки центру – це, в першу чергу, результати випробувань нових та модернізованих зразків озброєння та військової техніки для Повітряних Сил, Сухопутних військ, Високомобільних десантних військ та Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Багато зразків озброєння та військової техніки після проходження випробувань у центрі наразі прийняті на озброєння української армії. Деякі зразки проходять підконтрольну експлуатацію у військах, в тому числі на сході України.

За словами начальника Центру Володимира Башинського, понад п'ятдесят військовослужбовців центру брали участь в АТО, серед них — офіцери командування центру, льотчики-випробовувачі та наукові працівники, військовослужбовці штабу та підрозділів забезпечення. Результати роботи багатьох військовослужбовців центру відзначено державними нагородами. Крім того, фахівці центру регулярно проводять аналіз результатів підконтрольної експлуатації зразків ОВТ, знаходячись безпосередньо у місцях дислокації відповідних підрозділів у зоні АТО.

Виступаючі високо оцінили внесок центру в підвищення бойового потенціалу української армії для зміцнення обороноздатності України та гідного протистояння військовій агресії країни-окупанта й терористів. Колективу центру побажали витримки, вагомих професійних досягнень, перемоги та миру в Україні.

Міський голова Владислав Атрошенко від імені громади Чернігова висловив велику повагу та особливу вдячність за героїчний вчинок у травні 2014 року військовослужбовцям, коли вони, вірні присязі та своєму народові, своїй Батьківщині, передислокувалися на материкову Україну.

- Низький уклін Вам за Вашу мужність від усієї громади міста. Бажаю Вам здоров'я, наснаги та віри в Україну, - сказав міський голова.

Під час урочистостей кращі військовослужбовці та працівники центру нагороджені державними та відомчими відзнаками, грамотами, подяками та цінними подарунками. Голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч вручив начальнику центру полковнику Володимиру Башинському Сертифікат на покращення матеріально-технічного забезпечення Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України у 2017 році на 100 000 гривень.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У місті Рівному водій ...
Наступна новина: На цьогорічний весняний ...

КОМЕНТАРІ