На Вінниччині вшанували пам'ять Великого Кобзаря –українського поета Тараса Григоровича Шевченка (+фото)

На Вінниччині вшанували пам'ять Великого Кобзаря –українського поета Тараса Григоровича Шевченка (+фото)

12.03.17 09:43 0 544
9 березня, в Україні відзначають 203-ю річницю від дня народження відомого поета і письменника Тараса Шевченка. На Вінниччині відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів до скульптурної композиції Великого Кобзаря, яка знаходиться біля Обласного краєзнавчого музею.

У заході взяли участь голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник, міський голова Сергій Моргунов, жителі та гості міста, представники інститутів громадянського суспільства та засобів масової інформації регіону.

Тараса Григоровича Шевченка традиційно вважають головним поетом країни, а також духовним гетьманом Майдану. Така суспільна думка слалася через його багатогранну творчість, особливо – через вірші, які мають виражений національний характер. Саме сила слова Митця має гострий запит в українському суспільстві.

Варто хоча б згадати славнозвісні рядки з поеми «Кавказ»: «Борітеся – поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава. І воля святая!». Навіть зараз, більше, ніж через 200 років, в умовах війни на Донбасі, слова Шевченка не втратили своєї актуальності.

З нагоди відзначення 203-ї річниці від дня народження відомого поета і письменника Тараса Шевченка, керівництво області та міста вручило почесні грамоти облдержадміністрації та обласної Ради з наданням грошової винагороди кращим педагогічним працівникам, учням-переможцям Всеукраїнських конкурсів, бібліотекарям, митцям та журналістам.





































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: ТОВ «Дозор ...
Наступна новина: Житомирську область обрано ...

КОМЕНТАРІ