На Вінниччині проходять Шевченківські читання до 203-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря (+фото)

На Вінниччині проходять Шевченківські читання до 203-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря (+фото)

12.03.17 11:53 0 475
9 березня, у вестибюлі Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К. А. Тімірязєва відбулись Шевченківські читання «В душі народу будеш ти вовіки жити».

Тарас Григорович Шевченко – неперевершений світоч української культури, геніальний поет, художник, мислитель відомий не лише в Україні, але й у всьому світі. Він піднісся до вершин людського духу, вселюдської любові, бо був великим патріотом України, заповідав нам любити свій народ, плекати свою культуру.

У Вінницькій обласній науковій бібліотеці ім. К. А. Тімірязєва проведення Шевченківських читань стало доброю традицією. У ці березневі дні широко, могутньо, повнокровно звучить у стінах бібліотеки Шевченкове слово. Нині ми вклоняємося національному поетові, причащаємося його могутнім духом, його пророчою поезією і натхненною піснею. Ми розбуджуємо в собі непобориму правду й велику мудрість Кобзаря, аби скріпити свою віру його провісницькими рядками: Фахівцями книгозбірні до цьогорічного заходу були підготовлені виставка однієї книги «Шевченківська листівка» та виставка газетних публікацій «Тарасове слово – то правда жива».

«Він поет усього людства, ? так сказала про Кобзаря відома англійська політична діячка Полін Бентлі – Тарас Шевченко виходить за межі однієї країни. Його заклик до братерства й любові, до правди й справедливості, а над усе – до волі, має всесвітнє значення». Твори поета видавалися за кордоном понад 300 разів і перекладені на 147 мов світу. У світі зведено більше ніж 450 пам'ятників Тарасу Шевченку, зокрема в США, Канаді, Італії, Аргентині, Франції.

У програмі: заходу декламація віршів Т. Г. Шевченка студентами факультету філології й журналістики імені М. Стельмаха ВДПУ ім. Михайла Коцюбинського, виступи письменників Вінниччини.

Продовжились Шевченківські читання на Майдані Небесної Сотні низкою заходів по вшануванню Великого Кобзаря. Це читання творів Т. Г. Шевченка різними мовами світу (польською, англійською, німецькою, французькою, італійською, арабською); мовою жестів; мовою танців; спів творів Т. Г. Шевченка.

Також відбудуться два флешмоби: вінничани зможуть залишити «гуашевий» відбиток на портреті Кобзаря – полотно розміром 1.5х1,5 розмалюють долонями, а згодом всі учасники заходу гуртом зачитають «Заповіт» Т. Г. Шевченка.

На Майдані пройде мітинг та урочистий концерт за участі етновиконавців. У цей час з Майдану стартуватиме квест (три команди) «Шевченко відомий та непізнаний», який відбудеться у приміщенні Вінницької обласної наукової бібліотеки ім. К. А. Тімірязєва.

У відділі мистецтв ВОУНБ ім. К. А. Тімірязєва також заплановано читання інтимної лірики Т. Г. Шевченка у форматі квартирника.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На візійному форумі ...

КОМЕНТАРІ