На Вінниччині розпочала роботу комісія у справах увічнення пам'яті учасників АТО,жертв війни та політичних репресій (+фото)

На Вінниччині розпочала роботу комісія у справах увічнення пам'яті учасників АТО,жертв війни та політичних репресій (+фото)

12.03.17 10:13 0 507
10 березня, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулося засідання обласної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій.

Нагадаємо, що міжвідомчу комісію у справах увічнення пам'яті утворено відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 26 вересня 2016 року № 703 «Про утворення обласної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій» з метою сприяння забезпеченню пошуку, ведення обліку, облаштування, збереження та утримання місць поховання учасників АТО, жертв війни та політичних репресій на території області.

Засідання міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті відбувалося під головуванням директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлани Василюк.

«Утворення та діяльність комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій є дуже актуальною в наш час. Я сподіваюся, що члени міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті зроблять все можливе для того, щоб вона була максимально дієвою, а сама комісія стане важливим механізмом у реалізації регіональної політики у сфері збереження історичної пам'яті», – впевнена Світлана Василюк.

До складу міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті увійшли представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства та наукових установ регіону.

Під час засідання обласної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій розглядалися питання щодо удосконалення роботи, пов'язаної із забезпеченням увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій, наявності та стану пам'ятників, пам'ятних знаків і поховань жертв голодоморів та політичних репресій на території області, а також визначення місця могили масового захоронення єврейських жителів в селі Вахнівка, розстріляних в часи Другої світової війни (1939-1945 років), як пам'ятки історії Поділля.

Особлива увага була приділена діяльності Державного архіву Вінницької області, архівної служби СБУ у Вінницькій області з питань порядку доступу громадян до справ репресованих.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі представили ...
Наступна новина: На Буковині розпочато ...

КОМЕНТАРІ