На Вінничині кабінет Міністрів ухвалив рішення про виділення в регіони 500 млн грн на програму безкоштовних ліків для хронічно хворих

На Вінничині кабінет Міністрів ухвалив рішення про виділення в регіони 500 млн грн на програму безкоштовних ліків для хронічно хворих

12.03.17 08:05 0 422
Кабінет Міністрів України на засіданні у п'ятницю ухвалив постанову "Про затвердження Порядку та умовнадання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відшкодування вартості лікарських засобів длялікування окремих захворювань" для забезпечення механізму реімбурсації на ліки проти серцево-судиннихзахворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми на місцях.

Відповідно до ухваленого рішення, в регіони будуть направлені 500 млн грн для того, щоб в кожному регіонізапрацювала програма по безкоштовних ліках за трьома категоріями, зазначив Володимир Гройсман.

Як зазначила в.о. Міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, представляючи проект постанови, розподіл субвенції буде здійснюватися на підставі статистичних даних про кількість осіб, які страждають на такізахворювання.

На наступне засідання Уряду буде внесено увесь пакет необхідних документів для того, щоб програмареімбурсації почала діяти з 1 квітня, повідомив Прем'єр-міністр.

«Зараз буде проведена відповідна робота для того, щоб з 1 квітня запустити видачу безкоштовних ліківхронічно хворим українцям», - зазначив Глава Уряду після ухвалення постанови.

«Ми розпочинаємо процес прийняття рішень щодо фінансування безкоштовних ліків», - наголосив Прем'єр-міністр.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Платникам податку на ...
Наступна новина: При одержанні 600 дол США ...

КОМЕНТАРІ