У Вінниці продовжив свою роботу IV Всеукраїнський форум інституцій місцевого розвитку (+фото)

У Вінниці продовжив свою роботу IV Всеукраїнський форум інституцій місцевого розвитку (+фото)

12.03.17 10:43 0 613
10 березня продовжив свою роботу IV Всеукраїнський форум інституцій місцевого розвитку. В рамках третього пленарного засідання «Роль інституцій розвитку у стимулюванні економічного зростання територій», директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко презентував досвід Вінницької області в реалізації проектів та програм розвитку.

Привітавши учасників засідання, посадовець поінформував, що Вінниччина – це регіон з широкими можливостями для ведення бізнесу, відкритий для інновацій та інвестицій, де налагоджені партнерські стосунки між владою, громадськістю та бізнесом для створення позитивного інвестиційного клімату. Зокрема, за підсумками 2016 року область зайняла друге місце серед регіонів України по кількості новостворених підприємств.

Також він відзначив, що в промисловому секторі області в 2016 році реалізовано 22 інвестиційних проекти на загальну вартість 665 млн. грн., що дало можливість створити 510 нових робочих місць. Сюди входять і проекти з альтернативної енергетики, де Вінниччина займає першу позицію серед областей України.

Водночас, керівник Департаменту зауважив, що в результаті реалізації інвестиційних проектів в 2017 році планується створити 2100 нових робочих місць.

«З метою залучення інвесторів для нарощування виробничих потужностей в області розпочато проведення прозорих конкурсів на кращі інвестиційні проекти у сфері альтернативних джерел енергії та надання в оренду малих земельних ділянок для ведення малого бізнесу. Окремим напрямком розвитку регіону є залучення коштів з Державного фонду регіонального розвитку. У 2016 році розмір такої допомоги склав 292,3 млн. грн. У 2017 році цей показник складе 173,0 млн. грн.», - зазначив Володимир Мережко.

Також очільник Департаменту розповів про співпрацю облдержадміністрації з низкою фондів та грантових структур, напрямки роботи Агенції регіонального розвитку Вінницької області та функціонування Обласного фонду охорони навколишнього середовища.

На завершення виступу він запропонував до уваги присутніх відеоролик, в якому представлено економічний та інвестиційний потенціал області.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратура через суд ...
Наступна новина: Футболки с принтами: ...

КОМЕНТАРІ