На Вінниччині розпочинає роботу «Тренінговий центр»для пацієнтів хворих на цукровий діабет (+фото)

На Вінниччині розпочинає роботу «Тренінговий центр»для пацієнтів хворих на цукровий діабет (+фото)

12.03.17 15:42 0 561
Вчора, 9 березня, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція громадської організації «Вінницька обласна асоціація ендокринологів» щодо презентації проекту «Тренінговий центр».

Проект полягає у створенні спеціального тренінгового центру на базі Вінницького обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного центру з метою зниження рівня патологій ендокринної системи, порушень обміну речовин, розладів харчування, таких як цукровий діабет, захворювання щитоподібної залози, ожиріння та ряду групи орфанних (рідкісних) захворювань.

«Проект «Тренінговий центр», який реалізовується за безпосередньої підтримки обласної державної адміністрації та співфінансується коштами обласного бюджету, надзвичайно актуальний не лише для нашого регіону, але й для держави в цілому», – зазначив заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Володимир Лазаренко.

«Робота центру базуватиметься на комплексному підході до проблематики профілактики та лікування цукрового діабету. Він об'єднає зусилля лікаря-ендокринолога, медичної сестри, дієтолога, психолога та навіть юриста для проведення відповідних навчань та надання консультацій. Також дуже важливою залишається участь родини хворого на цукровий діабет у профілактичних заходах», – розповідає головний лікар Вінницького обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного центру та президент «Вінницької обласної асоціації ендокринологів» Пилип Прудиус.

До проекту в якості волонтерів долучаться студенти Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова, які навчатимуть хворих на цукровий діабет основам профілактики та лікування хвороби й водночас отримуватимуть практичні знання, уміння та навички.

«Треба давати базові знання пацієнтам хворим на цукровий діабет через навчально-освітні заклади, за допомогою соціальних закладів, інститутів громадянського суспільства тощо», – відзначила віце-президент «Вінницької обласної асоціації ендокринологів», професор, доктор медичних наук, завідувач кафедри ендокринології Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова Марина Власенко.

Відкриття «Тренінгового центру» планується на осінь поточного року.

Реалізація проекту дозволить хворим на цукровий діабет отримати відповідні уміння та навички для покращення рівня й продовження тривалості свого життя, а також необхідну інформацію про законодавчі аспекти медичної та психологічної реабілітації.

Нагадаємо, що громадська організація «Вінницька обласна асоціація ендокринологів» стала однією з 14 переможців конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині активно ...
Наступна новина: Б/у шины из Европы: ...

КОМЕНТАРІ