Юлія Вусенко: “Луцьк увійшов в ТОП-10 міст з найвищим рівнем індексу демократичності”

Юлія Вусенко: “Луцьк увійшов в ТОП-10 міст з найвищим рівнем індексу демократичності”

12.03.17 12:09 0 534
На завершення брифінгу, Юлія Вусенко розповіла про те, що до Луцької міської ради надійшла подяка ВМГО “Національний альянс” за допомогу в організації проведення екстремальних зимових туристичних змагань “Доброволець-2017”, які відбулись 25-26 лютого та були присвячені пам'яті героїв 35-ої сотні самооборони Майдану “Волинська Січ”.

Також вона розповіла про те, що український незалежний центр політичних досліджень провів дослідження механізмів місцевої демократії та інструментів забезпечення прозорості, відкритості, підзвітності органів місцевого самоврядування у 48-ми містах України. Луцьк увійшов в ТОП-10 міст з найвищим рівнем індексу демократичності.

У рамках дослідження було проаналізовано локальні нормативно-правові акти, що регулюють основні інструменти участі членів територіальної громади у вирішенні питань місцевого самоврядування, зокрема: статут територіальної громади; місцеві ініціативи; громадські слухання; громадська експертиза; звітування міських голів та депутатів міських рад; загальні збори громадян за місцем проживання; електронні петиції; консультації з громадськістю; громадські бюджети участі; регламенти виконавчого комітету міських рад; регламенти міських рад; положення про постійні депутатські комісії; положення про помічника-консультанта депутатів міських рад.

За результатами проведеного дослідження було складено рейтинг “Індекс демократичності міст”, який визначає якість правового регулювання механізмів місцевої демократії, підзвітності та прозорості міських рад.

Як зазначила секретар міської ради Юлія Вусенко, разом з результати дослідження міським радам було надіслано пропозиції щодо внесення необхідних змін у локальні нормативні акти. Експерти Українського незалежного центру політичних досліджень готові долучитися до роботи щодо покращення нормативно-правового регулювання.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На візійному форумі ...
Наступна новина: Житомирська ОДА приймає ...

КОМЕНТАРІ