Луцьк: громадськість міста вшанувала пам'ять Великого Кобзаря

Луцьк: громадськість міста вшанувала пам'ять Великого Кобзаря

12.03.17 08:30 0 499
10 березня, минає 156 років від дня смерті видатного українського поета, художника, філософа, громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка. Традиційно, у цей день в Україні віддають данину пам'яті Великому Кобзарю.

До пам'ятника Тарасові Шевченку, що на проспекті Волі у Луцьку, прийшли заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, секретар міської ради Юлія Вусенко, заступник міського голови Андрій Киця, представники творчої інтелігенції, учнівської та студентської молоді, громадсько-політичних організацій, лучани.

Священнослужителі Свято-Троїцького кафедрального собору на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом відправили панахиду з нагоди 156-ї річниці від дня смерті видатного поета.

Владика Михаїл, звертаючись до громади, звернув увагу на творчість Тараса Шевченка, яка залишилася для українського народу як неоціненний спадок. Він закликав усіх замислитися над пророчими словами великого Кобзаря, адже Україна переживає дуже непрості часи.

Учасники зібрання поклали квіти до підніжжя пам'ятника Великому Кобзарю та спільно виконали Державний гімн України.

На завершення Юлія Вусенко висловила вдячність усім, хто прийшов вклонитися та віддати шану великому Кобзареві. “Творчість Тараса Шевченка, його могутнє слово та непереборна віра в Україну зробила його відомим на міжнародній арені. Пам'ятати та цінувати творчий доробок Кобзаря-наш обов'язок. Лише свідомі українці, які поважають свою історію, з Божою допомогою зможуть побудувати щасливу та процвітаючу країну” - наголосила вона.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ