В Луцьку відбулися громадські слухання щодо обгрунтованості здорожчання проїзду у маршрутних таксі

В Луцьку відбулися громадські слухання щодо обгрунтованості здорожчання проїзду у маршрутних таксі

12.03.17 12:59 0 539
У Луцьку, згідно Статуту територіальної громади міста, відбулися громадські слухання на тему “Чи обгрунтована зміна тарифів на послуги громадського транспорту”. Ініціатором їх скликання виступили активісти “Громадського руху “Народний контроль” та небайдужа громадськість. Участь взяли секретар міської ради Юлія Вусенко, перший заступник міського голови Тарас Яковлев, заступник міського голови Сергій Григоренко, депутати, керівники структурних підрозділів міської ради, члени виконавчого комітету, представники фірм-перевізників та їх працівники, лучани. Головуючим був активіст “Народного контролю” Михайло Шелеп.

Розпочинаючи обговорення, Юлія Вусенко зазначила, що у Луцьку вперше проводяться громадські обговорення, ініціаторами яких є самі ж лучани. “Питання перегляду вартості проїзду у маршрутних таксі міста є одним із найбільш резонансних на сьогоднішній день. Петиція з вимогою провести громадські слухання на сайті міської ради набрала 568 підписів. у залі зареєстовані понад 200 учасників, які будуть приймати рішення”, - наголосила вона.

Директор департаменту економічної політики Олександр Озінович повідомив, що перевізники міста Луцька уже неодноразово зверталися до міської влади з проханням переглянути існуючі тарифи на перевезення пасажирів у маршрутних таксі. Він додав, що протягом січня-лютого 2017 року управлінням транспорту та зв'язку міської ради із залученням студентської молоді та працівників департаменту муніципальної поліції було проведено моніторинг пасажиропотоку на різних маршрутах. На основі отриманих даних середня розрахункова вартість проїзду у звичайному режимі руху коливається від 2,28 грн до 4, 88 грн. Тобто економічно обгрунтованим є тариф у 4 гривні та 1 гривня для дітей від 6 до 14 років.

Його думку розділяє й заступник міського голови Сергій Григоренко. Він акцентував на тому, що у Луцьку, незважаючи на певні недоліки, досить непогано побудована транспортна система.Але вартість проїзду, враховуючи усі її складові, повинна становити 4 гривні. Сергій Григоренко навів приклади інших міст, зокрема Львова, Тернополя, Івано-Франківська, Житомира, Ужгорода, які також рухаються у напрямку збільшення вартості проїзду до 4 гривень.

Свої думки з цього приводу висловили перевізники, які наполягають на негайному збільшенні ціни на проїзд, Натомість депутати міської ради, громадські активісти та жителі Луцька вимагали чітких аргументів.

Під час обговорень та палких дискусій було озвучено ряд пропозицій щодо вирішення ситуації. Серед них — проведення повного пасажироообліку на усіх маршрутах, забезпечення проведення відкритого конкурсу на визначення перевізників із залученням широкого кола громадськості, запровадження електронного квитка у маршрутних таксі та чимало інших. Та жодна із них не набрала достатньої кількості голосів. Усі вони були взяті до відома.

На завершення Юлія Вусенко подякувала усім, хто взяв участь в організації та проведенні заходу на достойному рівні, а також лучанам, небайдужим до подій суспільного життя міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Агенцією регіонального ...
Наступна новина: Секретар міської ради Юлія ...

КОМЕНТАРІ