Рівненська місцева прокуратура вимагає через суд повернути у комунальну власність об’єкт нерухомості вартістю понад 600 тис грн

Рівненська місцева прокуратура вимагає через суд повернути у комунальну власність об’єкт нерухомості вартістю понад 600 тис грн

12.03.17 08:05 0 497
Рівненська місцева прокуратура вживає заходи щодо повернення у комунальну власність незаконно відчуженого об'єкта нерухомості загальною площею 630 кв м вартістю понад 600 тис грн.

Йдеться про нежитлове приміщення 2-поверхової будівлі, яке розташоване у м. Рівне по вул.Пирогова та було передане Рівненською міською радою у приватну власність шляхом викупу орендарем у зв'язку із здійсненням ним невід'ємних поліпшень майна.

Однак, прокуратура з'ясувала, що процес передачі майна у власність відбувся з порушенням вимог приватизаційного законодавства. Зокрема, орендарем не було представлено документацію, що підтверджує перелік робіт, проведення розрахунків та суму витрат за виконанні поліпшення орендованого приміщення, а орган приватизації, у свою чергу, не організував інвентаризаційну комісію та проведення відбору на конкурсних засадах суб'єкта, який мав провести незалежну оцінку невід'ємних поліпшень.

Встановивши дані порушення законодавства, з метою захисту державних інтересів Рівненська місцева прокуратура пред'явила позов до суду про визнання недійсними і скасування рішення Рівненської міської ради та договору купівлі-продажу комунального майна, а також повернення його у комунальну власність.

Дана справа перебуває на розгляді господарського суду Рівненської області.

За матеріалами Рівненської місцевої прокуратури Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Платникам податку на ...
Наступна новина: При одержанні 600 дол США ...

КОМЕНТАРІ