На візійному форумі окреслювали майбутній образ Чернівців

На візійному форумі окреслювали майбутній образ Чернівців

12.03.17 11:57 0 581
Громадський візійний форум “Інтегрований розвиток Чернівців” відбувся в атмосферному хабі PAPOROt`. Фахівці разом із небайдужими чернівчанами обговорили потенціал розвитку міста у різних сферах, зосередившись на обличчі майбутніх Чернівців.

Вітальне слово на форумі виголосив Чернівецький міський голова Олексій Каспрук:

«Приємно, що ми знову зустрічаємося в Чернівцях. Як сформулювати візію міста – глибоку концепцію, коротку та багатогранну ідею бажаного образу майбутнього міста? Спробувати зрозуміти – якими Чернівці можуть і мають стати в майбутньому? А головне – що для цього має зробити громада? Принципами формування візії є реалістичність, аналіз, зрозумілість, роздільність потенційними послідовниками, вчасність і віра. Тут ми опираємося на Стратегічний план розвитку Чернівців, Стратегію конкурентоспроможності, Стратегічний план розвитку Чернівців. При формуванні бачення для ІКРМ 2030 важливо з'ясувати, які сфери міста надають відбитки та особливості Чернівців, якими найважливішими компетенціями та навичками володіє населення міста, які просторові потенціали для економічного та просторового розвитку, які регіональні, національні та міжнародні відносини та кооперації відіграли важливу роль для Чернівців, які проблеми міста та його розвитку є для населення особливо важливими».

Учасники форуму розділилися на робочі групи, у котрих аналізували культурне середовище, економіку міста, мобільність і транспорт, комунальне господарство, інфраструктуру, навколишнє середовище, здоров'я, туризм.

Черговий форум провели в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», що реалізується Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України спільно з німецькою урядовою компанією GIZ. Проект «Інтегрований розвиток міст в Україні» спрямований на підготовку українських міст до застосування підходів комплексного розвитку міст у відповідності до європейських принципів і цінностей, викладених у Лейпцизькій хартії сталого європейського міста. Інтегровані концепції розвитку міста допомагають містоуправлінцям у прийнятті рішень для ефективного планування та використання бюджетних коштів, роблять комунальні та приватні проекти зрозумілими для мешканців, сприяють діалогу між офіційними інституціями та громадянським суспільством. До розробки Концепції інтегрованого розвитку Чернівців широко залучається громада, а це гарантує її успішну реалізацію.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині проходять ...
Наступна новина: Юлія Вусенко: “Луцьк ...

КОМЕНТАРІ