Чернівці: Працівники тролейбусного управління просили у депутатів нових тролейбусів та фінансової підтримки підприємства

Чернівці: Працівники тролейбусного управління просили у депутатів нових тролейбусів та фінансової підтримки підприємства

12.03.17 08:34 0 473
Зустріч працівників тролейбусного управління з депутатами, членами виконкому міської ради, громадськими активістами відбулася 10 березня у тролейбусному депо за участю міського голови Олексія Каспрука, журналістів.

Водії, ремонтники, кондуктора звернули увагу депутатів на зношений стан тролейбусного парку, спростували чутки, які поширюють окремі ЗМІ, що новопридбані вживані тролейбуси навмисно ламають, не ремонтують, не обслуговують належним чином. Водії назвали ці чутки нісенітницею, оскільки розмір їх зарплати безпосередньо залежить від того, скільки годин вони відпрацюють на маршруті та перевезуть пасажирів, тому водій найбільш зацікавлений,щоб машини була у робочому стані.

Тролейбусники переконували депутатів, що новопридбаним з Європи тролейбусам вже понад 25 років і, якщо салон машини ще у доброму стані, то електроніка, електрообладнання зношене, розукомплектоване, для його заміни і ремонту немає ні запчастин, ні схем, за якими можна провести ремонт. На кількох машинах відновити обладнання не допомогли спроби звернутися до фахівців в інших містах, які займаються ремонтом тролейбусів. Тому перед департаментом ЖКГ поставлено завдання відповідно до умов договору повернути постачальнику машини, які не підлягають ремонту. Працівники тролейбусного управління вважають, що тролейбусний парк, який перебуває у вкрай зношеному стані, потрібно оновлювати новими машинами, які мають довгий термін гарантійного обслуговування, доступний банк запчастин у виробника, необхідну ремонтну базу, є енергоефективнми, комфортними і доступними для чернівчан.

Депутати мали також можливість ознайомитися із технічним станом тролейбусів, умовами праці в тролейбусному управлінні, вислухати колектив щодо умов оплати праці, дотримання колективного договору, взаємовідносини з керівником підприємства. З'ясувалося, що окремі депутати публічно оперують цифрами щодо зарплати водіїв, які не відповідають дійсності, іншою неперевіреною інформацією, що обурює тролейбусників.

Колектив підприємства висловив вдячність Віталію Михайлішину за підтримки якого свого часу було відремонтовано адміністративний корпус підприємства, а також оглядові ями у виробничих цехах. Представники колективу не розуміють, чого сучасно відремонтований адміністративний корпус, яким вони пишаються перед своїми колегами з інших міст, викликав обурення в окремих представників депутатського корпусу. Трудовий колектив звернувся до депутатів, міського голови з проханням припинити безпідставну критику директора ЧТУ Івана Іванічека, який довгі роки намагається зберегти підприємство, шукає шляхи його розвитку та вручили звернення на підтримку свого керівника. Вони спростували закиди депутатів, що звернення не є їх ініціативою і підписувалося під тиском.

На зустрічі були присутні і кілька колишніх працівників підприємства, які були звільнені за різні недоліки в роботі і наразі оскаржують своє звільнення. Їхні колишні колеги порадили дочекатися судового рішення, а не обливати брудом колектив, в якому раніше працювали. Увагу звернуто, що наразі триває перевірка підприємства контролюючими органами, в тому числі і щодо нарахування зарплат, дотримання трудового законодавства. Результати перевірки буде доведено колективу підприємства та громаді міста.

Відбувся діалог колективу і депутатів, членів виконавчого комітету щодо вартості проїзду, впровадження електронного квитка та надання ЧТУ додаткової фінансової підтримки з міського бюджету, щоби підприємство мало змогу своєчасно розраховуватися за спожиту електроенергію, закуповувати запчастини, оновлювати ремонтну базу, гарантувати безпечний проїзд чернівчан та виплачувати працівникам гідну зарплату.

Депутати висловили бажання окремо поспілкуватися з працівниками кожного виробничого підрозділу підприємства, а вже потім приймати рішення щодо фінансової підтримки тролейбусного управління, подальшого його розвитку та виділення коштів на закупівлю тролейбусів.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У місті Рівному водій ...

КОМЕНТАРІ