У Палаці культури міста Луцька відкрилася фотовиставка “Іловайськ 2014”

У Палаці культури міста Луцька відкрилася фотовиставка “Іловайськ 2014”

14.03.17 08:06 0 510
У приміщенні Палацу культури міста Луцька відбулося відкриття фотовиставки “Іловайськ 2014”. Організатором заходу є ГО “Військово-патріотичне об'єднання учасників АТО у Донецькій області “Справедливість”. В експозиції представлено 60 фотографій Олександра Глядєлова, Максима Дондюка, Максима Левіна та Маркіяна Лисейка.

Вперше фотороботи експонувалися у Національному музеї Тараса Шевченка у Києві через рік після іловайської трагедії. Потому виставку бачили мешканці багатьох міст України, зокрема, Дніпра, Краматорська, Бахмута, Покровська.

Участь у відкритті заходу взяли заступник міського голови Андрій Киця та директор департаменту культури міської ради Тетяна Гнатів.

Звертаючись до присутніх, Андрій Киця зауважив, що причиною цих фото стали трагічні події. “Нам важливо про ці події не забувати і пам'ятати наших Героїв. Хочеться, аби швидше завершилася війна, щоб люди повернулися до мирного життя. Хочеться, аби незабаром на фотографіях ми бачили не військових, а мирний степ Донбасу, квітучі поля, ліси, усміхнених українців”, - наголосив він та подякував організаторам виставки.

Представник ГО “Військово-патріотичне об'єднання учасників АТО у Донецькій області “Справедливість” Андрій Поляков зазначив, що завтра в Україні відзначатимуть День українського добровольця і цю фотовиставку в Луцьку намагалися приурочити до цієї дати. В експозиції представлені світлини подій біля Іловайська періоду серпня 2014 року. За його словами, на фотографіях представлені бійці добровольчих батальйонів і Збройних сил України. Андрій Поляков зазначив, що багато хто з хлопців, які на фотографіях, загинули під час виходу з Іловайська. Він зауважив, що це були складні події й цією виставкою хочуть показати обличчя українських героїв, які захищали і захищають Україну.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Викрито начальника ...
Наступна новина: Закарпаття: у Сваляві та ...

КОМЕНТАРІ