На Вінничині погляд крізь століття» (+фото)

На Вінничині погляд крізь століття» (+фото)

14.03.17 11:34 0 610
Ґрунтовне історичне дослідження краєзнавця, кандидата історичних наук Миколи Смірнова про історію селища Браїлів презентували 10 березня у місцевому будинку культури.

Книга Миколи Смірнова «Браїлів: погляд крізь століття» видана за рахунок коштів обласного бюджету в серії «Село і люди», яка була заснована журналом «Вінницький край» у 2013 році. Тож презентував видання жителям смт. Браїлів головний редактор літературно-мистецького журналу Поділля «Вінницький край», письменник Вадим Вітковський.

Захід зібрав усіх небайдужих до історії рідного селища – представників місцевого самоврядування, науковців, письменників, церковнослужителів, учителів та учнів місцевих шкіл. До слова – тридцятирічний Микола Смірнов вже більш як три роки займає посаду директора Браїлівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.

«Створення монографії про історію мого рідного селища Браїлів є результатом семирічних досліджень ,- зауважив автор книги Микола Смірнов. – Розрахована вона як на краєзнавців, так і на студентів, учнів, на усіх тих, хто цікавиться історією рідного краю. Під час наукового пошуку мною були опрацьовані документи і матеріали Центрального державного історичного архіву України у м. Києві та Львові, Державного архіву Вінницької, Житомирської та Хмельницької областей. Опрацювання і осмислення такої достовірної джерельної бази дозволило у повній мірі висвітлити головні події в історії Браїлова, починаючи від заснування до сьогодення».

Багато теплих слів було сказано під час презентації на адресу Миколи Смірнова. До численних вітань приєднались директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької облдержадміністрації Світлана Василюк, Браїлівський селищний голова Валерій Резедент, доктор історичних наук, професор ВДПІ ім. М.Коцюбинського Іван Романюк, начальник відділу освіти Жмеринської РДА Інна Цимбал, колеги по роботі, друзі.

Зокрема, Світлана Василюк у своєму виступі торкнулася історії започаткування серії книг із краєзнавства, заснованої журналом «Вінницький край».

«Серія бере початок із книги Вадима Вітковського про історію його рідного села Пилипи Борівські Тиврівського району. Ми назвали цю серію «Моя Вінниччина». Тож, вітаючи Миколу Анатолійовича, як автора такої ґрунтовної краєзнавчої праці, хочу наголосити: якби кожен директор школи у Вінницькій області написав книгу про історію свого села, то усі ми від цього тільки б виграли. Від кожного з нас залежить історія села,селища, міста,де ми проживаємо, наша власна історія. Саме з цих малих історій складається велика історія нашої держави».

Звертаючись до присутніх у залі вчителів та учнів місцевої школи, Світлана Василюк висловила щиру вдячність за їх небайдужість та живий інтерес до історії Браїлова та побажала успіхів у навчанні та пізнанні нового.

Окрасою свята стали виступи колективів художньої самодіяльності та окремих виконавців? яких добре знають і люблять на Браїлівській землі.

































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівським студентам ...
Наступна новина: Волинські прокурори ...

КОМЕНТАРІ