Вінничина: у минулому році вдалось значно покращити матеріальну базу та провести ряд ремонтних робіт в закладах охорони здоров’я області (+фото)

Вінничина: у минулому році вдалось значно покращити матеріальну базу та провести ряд ремонтних робіт в закладах охорони здоров’я області (+фото)

14.03.17 10:39 0 464
Про підсумки роботи галузі у 2016 році та основні пріоритети на 2017 рік інформувала директор Департаменту охорони здоров'я ОДА Людмила Грабович під час щопонеділкової апаратної наради в голови ОДА.

За її словами, в головних закладах охорони здоров'я Вінницької області проведено капітальні ремонтні роботи, роботи з реконструкції та дооснащення лікувально-діагностичним обладнанням. Це стосується таких закладів охорони здоров'я як: ВОКЛ ім. М.І. Пирогова, Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня, обласна дитяча інфекційна лікарня, обласний клінічний онкологічний диспансер, Вінницький обласний клінічний високоспеціалізований ендокринологічний центр, Вінницький обласний клінічний госпіталь ветеранів війни, СТМО «Фтизіатрія».

Таким чином в ВОКЛ ім. М.І. Пирогова завершено монтажно-будівельні роботи хірургічного корпусу, на що виділено 36 млн. грн.. з фонду регіонального розвитку області та майже 4,0 млн. грн.. з обласного бюджету. Окрім того проведено капітальні ремонтні роботи з реконструкції старих корпусів та покрівель, утеплення фасадів на суму більше 3,6 млн. грн.. Також керівництвом області надано пропозиції щодо додаткового виділення коштів з Держбюджету для дооснащення хірургічного корпусу необхідним сучасним медичним обладнанням.

Для Вінницької обласної дитячої інфекційної лікарні у 2016 році придбано медичне обладнання на суму майже 700,0 тис. грн.. та проведено поточні ремонти відділень та інших приміщень лікарні на суму 171,9 тис. грн..

Окремо виділено кошти для закупівлі обладнання в сумі 5,1 млн. грн., а саме: Апарат УЗД, інкубатори для новонароджених, апарати штучної вентиляції легень. Також оновлено кисневу станцію ВОДКЛ та встановлено новий дизель-генератор.

Значне фінансування в 2016 році спрямовано для Вінницького обласного клінічного онкологічного диспансеру. За рахунок обласного бюджету закуплено обладнання на суму 5,8 млн. грн., придбано пересувний мамограф вартістю 3,9 млн. грн. за рахунок обласного бюджету, закуплено УЗД-апаратуру на суму 2,0 млн. грн., 10 млн. грн. направлено на закупівлю медпрепаратів для проведення хіміотерапії, розпочато реконструкцію гінекологічного відділення диспансеру та проведено реконструкцію з прибудовою частини радіологічного відділення на загальну суму 8,2 млн. грн. 1,5 млн. грн. за минулий рік виділено для Вінницького обласного клінічного госпіталю ветеранів війни на ремонт приміщень та покращення умов перебування ветеранів всіх війн з обласного бюджету.

«Вінницький обласний клінічний госпіталь ветеранів війни - є одним із найкращих лікувальних закладів такого профілю в Україні. Там є єдиний центр реабілітації та відновного лікування учасників АТО, який працює в режимі цілодобового «відкритого вікна», куди учасники АТО можуть звернутись за будь-якою допомогою», - зазначила директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Людмила Грабович.



Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 6 700 квадратних метрів ...
Наступна новина: В Луцьку виявлено ...

КОМЕНТАРІ