В Житомирській області огляд можливостей для журналістiв та громадськості. ГРАНТИ,ШКОЛИ,ТРЕНІНГИ

В Житомирській області огляд можливостей для журналістiв та громадськості. ГРАНТИ,ШКОЛИ,ТРЕНІНГИ

14.03.17 11:05 0 539
Запрошуємо до активності представників громадськості та ЗМІ. До вашої уваги пропонуємо тижневий огляд актуальних семінарів, тренінгів, програм, грантів та конкурсів. Конкурс відео на тему енергозбереження від Представництва ЄС в Україні

Представництво ЄС оголошує прийом відеоробіт для конкурсу в рамках щорічного проекту «ЄС: вибір молодого покоління України». Найкращі відео ролики будуть відзначені спеціальними призами та дипломами від Представництва ЄС в Україні, а кожен учасник отримає сувенір.

Цього року Представництво пропонує зосередитись на темі енергозбереження і його важливості як у побуті українці, так і для благополуччя усієї країни. Роботи приймаються у двох категоріях: професіоналів (ті, що мають освіту та професійний досвід у сфері виробництва відео) та аматорів.

Вимоги до відео:

• Тривати менше 3-х хвилин;

• Бути оригінальним та не використовувати чужу інтелектуальну власність;

• Відповідати тематиці енергозбереження та/або європейської інтеграції України

Прийом робіт триватиме до 23 травня. З 23 травня по 5 червня 2017 року переможці конкурсу будуть обрані членами журі, серед яких радник з питань преси та інформації Представництва ЄС, Вікторія Давидова, гендиректор «Артхаус Трафік», Денис Іванов, екс-головний продюсер «Нового каналу», Оксана Панасівська та засновник PIN-production, Юрій Панін.

У червні переможці будуть оголошені на сайті проекту www.euroquiz.org.ua.

Детальну інформацію можна знайти на сторінці конкурсу http://euroquiz.org.ua/video-contest.

Проект «ЄС: вибір молодого покоління України" є ініціативою та фінансується Представництвом Європейського Союзу в Україні. ІІІ Стипендіальна програма для ВПО

Київська ініціативна група Альпбаха оголошує про початок ІІІ Стипендіальної програми для внутрішньо переміщених осіб. Дедлайн - 31 березня 2017 р.

Це щорічна стипендіальна програма, яка проводиться з метою надання унікальної можливості для молоді взяти участь у найстарішому європейському форумі – Європейському Форумі Альпбах, який проходить з 16 серпня по 1 вересня 2017 р. у мальовничому селищі Альпбах, Австрія.

Європейський Форум Альпбаха складається із семінарського тижня та серії симпозіумів, учасниками яких є викладачі одних із найкращих європейських, британських та американських університетів, Нобелівські лауреати, представники вищих інституцій ЄС, політики, журналісти і представники бізнесу. Семінари та симпозіуми проводяться на теми, які стосуються сфери міжнародного права, політики, економіки, фінансів, інновацій в технічних та точних наук, IT, медицини, охорони здоров'я, енергетики, навколишнього середовища, тощо. Програма Європейського Форуму Альпбах розміщена на сайті https://www.alpbach.org/en/forum2017/.

Стипендія покриває участь і програмі Форуму, навчальні матеріали, посібники для семінарського тижня та програми симпозіумів, проживання зі сніданком, добові у розмірі, вечері під час прийомів, транспортні витрати з України до Австрії, оформлення Шенгенської візи, без оплати вартості консульського збору в посольстві Австрії.

Учасники Стипендіальної програми повинні відповідати наступним критеріям:

* громадяни України;

* студенти 1-6 курсів, випускники, науковці, аспіранти, молоді спеціалісти, представники громадських організацій, які є внутрішньо переміщеними особами з Донецької, Луганської областей, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, або досі проживають на цих територіях;

* особи віком від 18 до 30 років включно;

* особи, які володіють англійською мовою, рівень якої має бути не нижче B1 (intermediate level). Знання німецької, або іншої мови країни-члена Європейського союзу може вважатись перевагою, але не є обов'язковим.

Участь в Конкурсі можуть брати лише особи, які раніше жодного разу не приймали участі в програмі ЄФА.

Перелік документів, необхідних для участі у конкурсі:

1) мотиваційний лист за встановленим зразком, складений англійською мовою (додаток 1) (до 2 сторінок формату А4, 12 шрифт Times New Roman, розширення .doc);

2) резюме (CV) за встановленим зразком, складене англійською мовою та обов'язково із доданою фотографією (додаток 2) (до 2 сторінок формату А4, 12 шрифт Times New Roman, розширення .doc);

3) сканована довідка з місця навчання, у разі закінчення вищого навчального закладу – сканований диплом, довідка з місця роботи;

4) у разі наявності – сканована довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» та постанови Кабінету Міністрів України «Про облік внутрішньо переміщених осіб»;

5) відеозапис, на якому учасник дає відповідь на два питання: «Why I am the best candidate for a scholarship» та «How Ukrainian soft power can help meet international challenges». Хронометраж відеозапису до 3 хвилин, формат – MP4.

Весь перелік документів та відеозапис, зазначений вище, необхідно відправити на електрону адресу ГО «КІГА» kiga.forum.alpbach.network@gmail.com до 23:59 31 березня 2017 року. Для зручності у роботі, просимо документи та відеозапис не архівувати.

За результатами опрацювання отриманих документів, з 17 квітня по 30 квітня 2017 року передбачається проведення співбесід з відібраними учасниками. Оголошення фінальних результатів відбору відбудеться 15 травня 2017 року.

У разі виникнення питань: d.voyuta@gmail.com. Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2017»

Cтартує II Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2017», який ініціюють онлайн-ресурс AgroPortal.ua та Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ). Проект покликаний сприяти розвитку дрібного і середнього бізнесу на селі, а також нагадати про історико-культурну спадщину українського села. Дедлайн - 15 травня 2017 року.

Мета проекту: сприяти розвитку дрібного і середнього бізнесу на селі, сільських територій і громад, популяризувати життя в селі, нагадати про історико-культурну спадщину українського села.

Період проведення: квітень-вересень 2017 року.

Етапи проведення

* З 3 квітня по 15 травня - прийом заявок (заявку може надіслати кожен охочий).

* З 16 по 31 травня - перший етап конкурсу - півфінал - члени експертної ради визначать 20 сіл-претендентів.

* З 1 червня по 16 липня - «Неймовірний сільський автопробіг». Журналісти AgroPortal.ua відвідають кожне з 20 сіл.

* З 16 липня по 16 серпня - другий етап конкурсу - фінал: на сайті AgroPortal.ua буде проходити онлайн-голосування. Паралельно з онлайн-голосуванням кожен член експертної ради виставить оцінки селам-конкурсантам*.

* З 16 по 23 серпня редакція AgroPortal.ua зведе всі оцінки воєдино.

* 24 серпня на сайті AgroPortal.ua буде оголошено переможців, дату і місце нагородження.

Вимоги до села-претендента

* Коротко написати про «родзинку» села, обґрунтувати, чому саме це село може претендувати на звання «Неймовірне село України 2017». Текст не більше 1 тис. знаків з пробілами.

* Обов'язково вказати: ПІБ, контактний телефон і місце роботи того, хто подає заявку на конкурс (для уточнення даних, якщо це буде необхідно).

* Фото і відеоматеріали - за бажанням.

* Заявки надсилайте на пошту selo@agroportal.ua із зазначенням в темі листа назви села або заповнюйте онлайн.

До плей-листа конкурсу увійдуть найнеймовірніші села, заявки можна надсилати в формі есе або замальовки, це підвищить ваші шанси. Організатори залишають за собою право не інформувати тих учасників конкурсу, які не пройдуть конкурсний відбір.

Призовий фонд II Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2017» між переможцями (переможцем вважається село, а не конкретна людина, яка надіслала заявку на конкурс) буде розподілено наступним чином: перше місце - 50%, друге місце - 20%, третє місце - 10% , 20%, що залишилися від загальної суми призового фонду, буде рівномірно розподілено між 4-6 місцями.

Під призом мається на увазі сертифікат на певну суму з подальшою закупівлею для села організаторами необхідного інвентарю.

Детальніше про конкурс можна дізнатися тут. Історичний конкурс «Непізнана історія мого краю»

Український католицький університет проводить V Всеукраїнський історичний конкурс для старшокласників «Непізнана історія мого краю. Досягнення жителів моєї місцевості». Дедлайн - 26 березня 2017 р.

Роботи можуть подавати учні 9-11 класів. Обсяг текстового матеріалу не повинен перевищувати три сторінки (А4, одинарний інтервал).

На розгляд журі слід подати проект, який розкриває винаходи, досягнення, творчість, відкриття людей з рідного міста, села, містечка, району, області де проживає конкурсант, або який йому відомий.

Роботи учасників буде оцінювати журі конкурсу:

- Орест Лильо (доцент кафедри Нової і новітньої історії України Українського католицького університету, кандидат історичних наук);

- Микола Кацюба (заступник директора Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти);

- Іванна Бородчук (директор Львівської обласної Малої академії наук учнівської молоді);

- Вахтанг Кіпіані (журналіст, головний редактор порталу «Історична правда»).

Учасникимають надіслати свої роботи до 26 березня 2017 року. Роботи приймаються за адресою: вул. І. Свенціцького 17, м. Львів, 79011 (тема листа: «Історичний конкурс») або ж на електронну пошту events@ucu.edu.ua (тема листа «Історичний конкурс»). Фінал конкурсу відбудеться 8 квітня 2017 року.

До листа додається анкета учасника (Додаток 1), умови участі у конкурсі (Додаток 2), рекомендація для підготовки до написання робіт учасникам конкурсу (Додаток 3) та положення про конкурс (Додаток 4). Учасники конкурсу можуть звернутися до організаторів за порадою, як найкраще обрати тему та підготувати своє дослідження. Для цього слід написати листа на електронну пошту events@ucu.edu.ua (тема листа “Історичний конкурс»).

Кращі роботи будуть опубліковані на порталі «Історична правда». Усі учасники конкурсу отримають пам'ятні грамоти. Призери конкурсу отримають грошовий приз, який покриє вартість одноденної екскурсії в одне з давніх історичних міст України на вибір, наприклад, Київ, Львів, Дніпро, Харків, Чернігів, Одесу, Рівне, Чернівці.

Детальна інформація про конкурс на сайті Українського католицького університету - http://vstup.ucu.edu.ua/mozhlivosti/nhistory-2017/. Міжнародний конкурс відео з енергозбереження для школярів

Міжнародний проект SPARE оголошує конкурс відеокліпів з енергозбереження. До участі у конкурсі запрошуються школярі віком до 17 років. Дедлайн - 1 квітня 2017 р.

SPARE, шкільний проект з раціонального використання ресурсів та енергії, запрошує молодь віком до 17 років взяти участь у конкурсі відеокліпів #Domorewithless2017!

Основна мета проекту SPARE – скорочення викидів парникових газів та пом'якшення небезпечних наслідків зміни клімату. Швидше і дешевше всього цього можна досягти шляхом більш ефективного використання енергії. Один зекономлений кіловат енергії набагато цінніший за вироблений. Можливості більш ефективного використання енергії в нашому повсякденному житті безмежні, а зміна звичок не означає зниження комфорту і якості життя!

Умови конкурсу:

1. Використовуй свою уяву та творчість – малюй, роби презентації, будуй, печи, грай, співай, виступай з промовами – роби все, що висловлює ідею енергозбереження та протидії зміни клімату, знімай це на відео та збирай лайки на YouTube. Використовуй гумор або будь серйозним. Тобі не потрібно ніякого спеціального обладнання, досить і камери на телефоні.

Відео має бути не довше 3 хвилин, і воно повинно відповідати на одне або кілька наступних питань:

– Як нам жити краще і веселіше, але при цьому використовувати менше енергії і ресурсів?

– Як ми можемо допомогти нашим друзям, колегам, батькам, сусідам, політикам зрозуміти, що можна «робити більше, але використовувати при цьому менше енергії»?

– Що саме зробив ти для того, щоб зробити більше, використовуючи менше енергії?

2. Завантажуй своє відео на YouTube:

Назва відео має бути в такому форматі:

НАЗВА ВІДЕО #DOMOREWITHLESS2017 # НАЗВА КРАЇНИ – латинськими літерами.

Наприклад, BE ENERGY EFFICIENT #DOMOREWITHLESS2017 #UKRAINE.

В описі до відео вкажи інформацію про себе: І) назва відео, ІІ) ім'я (імена) та прізвище (прізвища) творців, ІІІ) номер і адресу вашої школи (місто / село, країна), ІV) відео створено спеціально для конкурсу SPARE.

Став кілька хештегів – вони допоможуть тобі зробити відео більш популярним!

Надішли інформацію про себе та посилання на відео на адресу domorewithless2017@gmail.com та spare-coordination@spareworld.org.

В тексті листа вкажи: І) назву відео, ІІ) ім'я (імена) та прізвище (прізвища) творців, ІІІ) вік, ІV) адреса школи (місто / село) , V) країну проживання.

ВАЖЛИВО: в разі відсутності цієї інформації відео НЕ БУДЕ прийнято для участі в конкурсі!

3. Поширюй своє відео, ділись ним в соціальних мережах та збирай лайки на YouTube!

4. Останній термін завантаження відео – 1 квітня 2017 р.

Всі відео беруть участь в міжнародному етапі конкурсу. Конкурс проводиться, як серед творців відео зі SPARE-країн, так і з будь-яких інших. 20 відео, які набрали найбільше переглядів і лайків на YouTube, будуть оцінюватися журі міжнародного фіналу.

Міжнародне журі буде оцінювати відео за наступними критеріями:

* Чи правильна інформація показана в відео, чи відповідає вона темі конкурсу.

* Оригінальність.

Переможець\ця міжнародного етапу конкурсу буде оголошений\на до 1 травня 2017р.

Найкраще відео отримає нагороду в 300 євро. Відео, що зайняли друге і третє місце, отримають, відповідно, 200 і 100 євро. Конкурс «Яка прекрасна наша планета!»

Асоціація музеїв космонавтики України, спільно з партнерами, оголошує прийом робіт на ІІ-й Міжнародний відкритий конкурc творчих робіт, присвячений першому польоту людини в космос «Яка прекрасна наша планета!». Дедлайн - 30 березня 2017 р.

Цьогоріч тематика конкурсу охоплює цифрове мистецтво - учасники можуть спробувати свої сили в комп'ютерній графіці та живописі, мультимедіа презентаціях.

Цілі та завдання конкурсу:

- популяризація досягнень світової космонавтики;

- підвищення інтересу творчої молоді до космонавтики;

- залучення учнів до вивчення і використання сучасних інформаційних і мультимедійних технологій;

- виховання екологічної культури та відповідальності за планету Земля.

Учасники конкурсу:

Вікові групи: 5-9 років, 10-14 років, 15-18 років.

Теми:

* освоєння космічного простору: історія, сучасність, майбутнє;

* «Життя на орбіті»;

* космічна наука та техніка;

* краса і гармонія Космосу і планети Земля;

* фантазії на тему «Таємниці Всесвіту».

Прийом робіт на конкурс проводиться з 20 лютого до 30 березня 2017 року на електронну адресу Оргкомітету: post@cosmosmuseum.info. Міжнародний фестиваль-конкурс фото-, теле-, радіо- та друкованої журналістики «Матриця»

19-23 червня 2017 року в м. Вільнюсі (Литовська Республіка) відбудеться Міжнародний фестиваль-конкурс фото-, теле-, радіо- та друкованої журналістики «Матриця»!

Фестиваль проводитиметься з метою підтримки й розвитку журналістики в Україні; поширення високих стандартів журналістської професії; популяризації надбань української національної культури на міжнародному рівні.

У Фестивалі братиме участь учнівська та студентська молодь, викладачі, професійні журналісти, члени громадських організацій України та Литви.

Номінації Фестивалю: «Відеоролик» (сюжет), «Фотографія», «Радіосюжет», «Друковане слово».

Учасниками Фестивалю є діти і молодь віком від 10 до 35 років. Заявки на участь у Фестивалі приймаються до 19 травня 2017 року на електронну адресу: tandemplaneta17@gmail.com. Тренінг «Свобода інформації»

Громадська організація «Територія успіху» запрошує на тренінг «Свобода інформації – обов'язок держави організувати забезпечення доступу до інформації». Тренінг відбудеться з 20 по 23 березня 2017 року у м. Кропивницькому. Захід для громадських активістів відбудеться в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив». Від кожної організації-партнера проекту запрошується по три представника (-ці) (від організацій-субгрантерів, яким зазначена інформація буде корисною). Дедлайн - 13 березня 2017 р.

Учасники тренінгу матимуть можливість:

* поспілкуватися із досвідченими фахівцями у галузі моніторингу публічності і прозорості діяльності органів місцевого самоврядування;

* поділитися власним досвідом та проблемами із доступом до інформації;

* набути навичок проведення успішної процедури запиту, аналізу та оприлюднення результатів досліджень.

Серед тренерів:

* Олександр Павліченко, голова правління Української гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ), експерт з питань доступу до інформації Харківської правозахисної групи (ХПГ);

* Інга Дуднік, виконавчий директор ГО «Територія успіху», експерт з питань доступу до публічної інформації;

* Зоя Лебідь, експерт Громадянської мережі ОПОРА.

Детальніше про заходи буде повідомлено згодом у програмі, яку надішлемо зареєстрованим учасникам.

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників тренінгу, витрати на проїзд до місця проведення й у зворотному напрямку (за наявності проїзних документів) за рахунок реалізації проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив».

Реєстрація обов'язкова, форму реєстрації можна заповнити за посиланням. Дедлайн подачі заявки — 12:00 13 березня 2017 р. Міні-гранти для наставництва з дитиною героя АТО

Львівська освітня фундація запрошує небайдужу молодь долучатися до програми наставництва для дітей, які втратили батька в АТО. Дедлайн - 20 березня 2017 р.

Програма триває з 2014 року і до охопила більше 60-ти наставників та діток героїв по всій Україні.

Основна мета програми - підтримати дитину героя АТО через регулярні цікаві освітні заходи, корисне дозвілля та спілкування з наставником.

Програма є міні-ґрантовою: наставнику покриваються витрати на закупівлю канцтоварів, спорттоварів та інших необхідних матеріалів.

Ви маєте змогу подати заявку на конкурс міні-ґрантів до 20 березня 2017 року.

Більше інформації про проект можна знайти на сторінці “Львівської освітньої фундації“, а також у групі Facebook - “Старший брат” - наставництво для дітей героїв АТО”.

Для участі у конкурсі міні-грантової програми просимо заповнити аплікаційну форму.

Результати конкурсу будуть повідомлені до 30 березня цього року листом на Вашу електронну скриньку! Конкурс есе "Багато мов - один світ"

Оголошено конкурс студентських есе "Багато мов - один світ" 2017, організаторами якого є мережа Центрів вивчення англійської мови ELS (ELS Educational Services, Inc.) спільно з Організацією Об'єднаних Націй.

Для участі в конкурсі есе "Багато мов - один світ" 2017 запрошуються студенти вищих навчальних закладів очної форми навчання старше 18 років.

Для участі в конкурсі необхідно написати і презентувати есе обсягом до 2 тисяч слів однією з офіційних мов ООН (англійською, французькою, китайською, арабською, іспанською або російською), але яка не є основною мовою студента і не була мовою його навчання в початковому або середньому навчанні.

За результатами конкурсу будуть відібрані кращі студенти, які відвідають Всесвітній молодіжний форум у Нью-Йорку, що відбудеться в рамках ініціативи Організації Об'єднаних Націй "Взаємодія з академічними колами".

Есе прийматимуться до 16 березня 2017 року, 23 ч. 59 хв. за північноамериканським східним часом.

Авіаквитки, проживання та харчування будуть оплачені мережею Центрів вивчення англійської мови ELS (ELS Educational Services, Inc.).

Більш детально за посиланням: https://www.manylanguagesoneworld.org/. Тренінг для журналістів та виробників ЗМІ від «Open Media Hub» (Київ)

22-25 березня 2017 року у місті Київ відбудеться тренінг для журналістів та виробників українських ЗМІ у рамках програми «Open Media Hub», фінансованої Представництвом Європейського Союзу. Навчання у рамках тренінгу буде стосуватися покращення навичок виробництва новин. Дедлайн - 20 березня 2017 року.

Курс буде орієнтовано на поліпшення незалежної і об'єктивної журналістики засобами візуального сторітелінгу. Навчання буде спрямоване на створення протягом тренінгу історій із застосуванням сучасних навичок сторітелінгу у режимі реального часу.

Якщо хочете взяти участь у тренінзі, запропонуйте три історії, які зможете підготувати протягом навчання від Фундації Томсон під керівництвом експертки Зої Чарльз:

1. «Історія людини» – ми хочемо поглянути на обличчя України очима реальних людей у реальних життєвих ситуаціях.

2. «Новина» - актуальна тема, яка пов'язана із тематикою відносин Україна-ЄС

3. «Коротка історія «Мені 20» - оповідть про те, чого прагне сучасна молодь

Просимо подавати заявку он-лайн через посилання, щоб їх могла побачити тренерка Зойя Чарльз. Адже протягом чотирьох днів тренінгу ви будете працювати над їх безпосереднім створенням, зйомками, редагуванням, завершенням сценаріїв. Ці історії будуть потім розміщені на платформі Open Media Hub і веб-сайті для обміну між учасниками на місцевому та регіональному рівнях: http://openmediahub.com

Проект «Open Media Hub» спрямований на підвищення професійної майстерності журналістів та медіа-менеджерів і підтримку виробництва аудіовізуального контенту та інтернет-матеріалів в країнах Європейського сусідства, щоб внести свій вклад у розвиток незалежних засобів масової інформації.

Проект реалізується консорціумом на чолі з Thomson Foundation і європейськими медіа-організаціями, такими як France M?dias Monde, the European Journalism Center and Free Press Unlimited.

Щоб подати заявку, будь ласка, перейдіть за посиланням. Термін подачі заявок 23:45 годин вечора 20 березня 2017 року. Дистанційний курс для журналістів «Суди і ЗМІ»

Інститут Медіа Права запрошує журналістів, які зацікавлені у знаннях про судову систему, реформу судочинства та судові процеси, пройти дистанційний курс “Суди і ЗМІ”.

Дистанційне навчання проходитиме на сайті дистанційних курсів Інституту Медіа Права (http://www.mli.org.ua/).

Протягом кількох тижнів слухачі курсу отримуватимуть навчальні матеріали, підготовані спеціалістами Інституту Медіа Права. Слухачі матимуть змогу глибше ознайомитися з тими темами, які викликають для них найбільшу цікавість.

Після успішного складання підсумкового тесту, учасники отримають сертифікат про проходження Дистанційного курсу «Суди і ЗМІ».

Тематика курсу:

- структура судової системи України;

- види рішень судів та набуття ними чинності;

- доступ до судових засідань та судових матеріалів;

- право на справедливий судовий розгляд, презумпція невинуватості;

- захист журналістських джерел;

- поширення інформації про суд та суддів, практика Європейського суду з прав людини.

Вимоги до кандидатів:

– бути журналістом-практиком;

– мати постійний доступ до Інтернету;

– мати прагнення до нових знань.

Для того, щоб стати слухачем дистанційного курсу, потрібно заповнити онлайн-анкету: https://goo.gl/forms/5JXzMqA8ZBvtwq2x2

Навчальна група формуватиметься на конкурсних засадах. Анкета повинна бути отримана Інститутом Медіа Права до 13 березня 2017 року.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку виявлено ...
Наступна новина: Вінничина: інтерв'ю Валерія ...

КОМЕНТАРІ