Глибинний вібратор: Що це таке?

Глибинний вібратор: Що це таке?

14.03.17 13:17 0 1570

 На будь-яких серйозних будівельних монолітних роботах необхідно віброобладнання. У зв'язку в певними фізичними властивостями бетону глибинні вібратори - це той вид спеціального обладнання, яке значно покращує характеристики бетону.

Глибинний вібратор служить для ущільнення бетонної суміші. Коли бетон з автобетонозмішувача потрапляє в опалубку, в цементній суміші є дуже багато бульбашок повітря. Природно, що при застиганні ці бульбашки роблять бетон менш міцним, причому в більшості випадків такий бетон небезпечний для експлуатації в якості конструкції будівлі. Саме для підвищення щільності, а отже й міцності, і служить глибинний вібратор. До речі, придбати глибинний вібратор можна в інтернет-магазині: ukrsnab.com.ua/stroitelnoe-oborudovanie/vibratory/.

Принцип роботи 

Він дуже простий. Механічні коливання, що створюються глибинним вібратором, виштовхують пухирці повітря на поверхню. При цьому бетонна маса осідає і втрачає в об'ємі, але при цьому збільшується щільність матеріалу. Вібратор занурюють в бетонну масу через кожні 60-80 сантиметрів поверхні монолітної конструкції. При цьому занадто довго тримати вібратор в бетоні теж шкідливо - бетон починає розшаровуватися на складові і втрачає міцність. Тому найкраще занурювати вібратор до того часу, коли він досягне низу залитої конструкції, і потім відразу повільно піднімати його нагору.

Конструкція

Глибинний вібратор складається з трьох основних частин, а саме:

  • електропривода;
  • глибинного вала;
  • наконечника (так званої булави).

При запуску двигуна вібратора обертальний рух передається в наконечник. Щоб привести вібратор в робочий стан, потрібно наконечником вдарити по твердій поверхні. Таким чином ротор розкрутиться до робочого діапазону і вібратор буде готовий до роботи.

Довжина гнучкого валу може бути будь-якою, найпоширенішим варіантів є триметровий гнучкий вал. Булава глибинного вібратора також може бути різного діаметру. Вібратори даного типу дуже мобільні, і легко проникають навіть у складні і важкодоступні ділянки монолітної ділянки будівництва.

З виробників вібраційного устаткування варто відзначити кілька фірм. В першу чергу - це російський виробник завод «Маяк», який випускає досить надійні вібратори, які мають прийнятну ціну в порівнянні з конкурентами.

Одним з найвідоміших світових імен в списку виробників вібраційного обладнання є фірма DeWalt. Це дійсно один з лідерів вібраційного устаткування який незмінно стежить за якістю і впровадженням нових технологій в свої продукти.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: З початку року на ...
Наступна новина: В ніч з 12 на 13 березня в ...

КОМЕНТАРІ