У Тернополі обговорили проект ліберального Податкового кодексу України

У Тернополі обговорили проект ліберального Податкового кодексу України

15.03.17 08:45 0 512
14 березня у Тернополі відбувся круглий стіл з питань обговорення проекту ліберального Податкового кодексу України, розробленого фахівцями Асоціації платників податків України. У заході взяла участь команда ВГО АППУ на чолі з Президентом Гріголом Катамадзе, представники влади, громадських організацій, науковці, підприємці.

«Ми говоримо про створення рівноправних умов для всіх галузей економіки: сільське господарство, транспорт, металургія і т.д. Наша мета – через три роки податкових змін отримати долю ВВП більше 55% малого та середнього бізнесу. Ми організували презентаційний загальноукраїнський тур у форматі «Круглого столу» по областях України для того, щоб кожен учасник обговорення мав можливість долучитися до процесу законотворення, надавши обґрунтовані зауваження чи пропозиції. Ми радимося з бізнесом, отримуємо від нього пропозиції і імпульс, намагаємося зрозуміти, чого хоче бізнес», - наголосив Призидент ВГО «Асоціація платників податків України» Грігол Катамадзе.

Окремо він зупинився на ключових моментах проекту.

«Саме оподаткування мікро- та малого бізнесу хвилює усюди підприємців чи не найбільше. Для цієї категорії бізнесу ми пропонуємо запровадити особливий режим оподаткування. Ми не скасовуємо спрощену систему, ми її трансформуємо в особливий режим оподаткування», - констатував Президент АППУ.

Також новий ліберальний Податковий кодекс України передбачає скорочення кількості податків з 13 до 9, підтримку алкогольного виробництва, а також створення однієї служби, що займається фінансовим контролем. Документ пропонується прийняти як мінімум за півроку до кінця 2017 року, щоб він запрацював з 2018 року.

Асоціація платників податків запрошує усіх небайдужих надавати свої раціональні пропозиції та зауваження до проекту ліберального Податкового Кодексу України у письмовій формі на електронну адресу: bilotil@appu.org.ua у термін до 1 квітня 2017 року.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині уряд ...

КОМЕНТАРІ