Бійцям-добровольцям АТО та членам їхніх сімей голова Тернопільської ОДА вручив медалі й відзнаки

Бійцям-добровольцям АТО та членам їхніх сімей голова Тернопільської ОДА вручив медалі й відзнаки

15.03.17 08:00 0 604
Цьогоріч 14 березня Україна вперше відзначає День українського добровольця. Урочистий захід з цієї нагоди відбувся на Театральному майдані у Тернополі. Тернополяни та гості міста вшанували учасників АТО, які загинули за єдність України. Бійцям-добровольцям АТО вручили відзнаки, у тому числі й посмертно. Державні нагороди отримали члени їхніх сімей.

Зокрема, Указом Президента України «Про відзначення державними нагородами України» за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно) нагороджений рядовий ГОЛЕМБЙОВСЬКИЙ Руслан Михайлович. Сапер 128 окремої гірсько – піхотної бригади загинув 28 листопада 2014 року поблизу нп Червоний Жовтень, Луганської області.

Орден вручили батькові солдата ГОЛЕМБЙОВСЬКОГО – Михайлу Михайловичу. На врученні також була присутня сестра загиблого Ольга.

Нагрудний знак посмертно отримав солдат МАГЛЬОНА Володимир Петрович, навідник зенітно – артилерійського взводу 57 окремої механізованої бригади 12 листопада 2015 року він загинув поблизу нп Зайцеве, Донецької області.

Указом Президента України "Про відзначення державними нагородами України" за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно). Орден вручили матері солдата МАГЛЬОНИ – Оксані Володимирівні.

Крім цього, згідно з розпорядженням голови Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барни, з нагоди відзначення Дня українського добровольця та за відмінне виконання службових обов'язків, самовідданість, професіоналізм та бездоганну військову дисципліну, медалями «За службу Україні» нагороджено:

Бійця добровольця ГУРНЯКА Віктора Петровича (посмертно) — медаль отримала мати Віктора, пані Марія;

бійця добровольця СТЕФАНОВИЧА Віктора Володимировича (посмертно) — медаль отримала мама Віктора, Галина Миколаївна;

бійця добровольця АНДРІЙЧУКА Олексія Володимировича

бійця добровольця АНТОНЮКА Ярослава Ярославовича

бійця добровольця БАШТУ Олександра Олександровича

бійця добровольця ГРИНЧУКА Миколу Васильовича

бійця добровольця ДІДУХ Марію Василівну (К)

бійця добровольця КОЛОДІЙ Наталю Романівну (К)

бійця добровольця ЛИЗУНА Ярослава Валерійовича

бійця добровольця ОНИШКО Юрія Михайловича

бійця добровольця ПОЧИНКА Олександра Ігоровича

бійця добровольця ХАРОЛЬСЬКОГО Назара Івановича

бійця добровольця ЧИРНОПИСЬКОГО Романа Павловича

Довідково

День українського добровольця в Україні відзначають відповідно до постанови Верховної Ради України від 17 січня 2017 року. Мета — вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посилення суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бензокоса или триммер ...
Наступна новина: Чернівці: Дбайливе ...

КОМЕНТАРІ