Вінницьких медійників навчають «не згоряти» на роботі

Вінницьких медійників навчають «не згоряти» на роботі

15.03.17 10:42 0 808
Департамент соціальної і молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації спільно з Громадською організацією «Фундація журналістів із інвалідністю та порушеннями функцій опорно-рухового апарату «СПІНОЗА» розпочали у місті Вінниці проект «Палай – не згорай!». Мета проекту – поширення знань у суспільстві з необхідності профілактики синдрому емоційного вигорання.

«Громадськості нав'язується стереотип: журналісти – «сторожові пси демократії». Пропрацювавши майже 20 років у медійній сфері, я не погоджуюсь із цим, досить грубим і некоректним формулюванням.

Журналісти, на мій погляд – фільтри інформації, яку продукує суспільство. А «фільтри» потрібно періодично «очищувати». Не всім це вдається зробити самотужки. Щоб підтримати медійників у їх нелегкій праці, було розроблено проект «Палай – не згорай!». Досвід, набутий під час проекту, буде корисним для учасників», - переконана голова Правління ГО «СПІНОЗА» Наталія Журбенко.

У форматі тренінгових груп та під час індивідуального консультування медійники навчаються відслідковувати свої почуття, відноситись до них із турботою, відстоювати їх.

«Сидром емоційного вигорання – надзвичайно поширене явище, незалежно від професії. Однак, працівники ЗМІ, люди творчі і постійно перебувають у інформаційному потоці, тому ризик «вигорання» у них чи не найвищий. Під час роботи у групах, у їх учасників з'явиться здатність бачити ситуацію зі сторони, не втягуючись у маніпуляції і провокації, а також розуміння необхідності активізації власної свідомості і використання набутих знань у професійній діяльності та збереження власного психічного здоров'я в умовах надмірної завантаженості», - коментує психолог Наталія Станчук.

Проект проходить з 3 березня по 27 квітня 2017 року.

Журналісти, які бажають взяти у ньому участь, можуть телефонувати за номером: (096) 565 35 31.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ