На Вінниччині проходить конкурсний відбір інвестиційних проектів,які фінансуватимуться з Державного фонду регіонального розвитку у 2017році (+фото)

На Вінниччині проходить конкурсний відбір інвестиційних проектів,які фінансуватимуться з Державного фонду регіонального розвитку у 2017році (+фото)

15.03.17 13:02 0 528
В облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови ОДА Андрія Гижка відбулось засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2017 році.

Відповідно до вимог, засідання транслювалось в онлайн-режимі на офіційному сайті обласної державної адміністрації.

Розпочинаючи засідання, Андрій Гижко зазначив : «Заявки на 2017 рік подавалися до кінця травня 2016 року, продовжено прийом проектів на участь у відборі було до листопада минулого року, проте, рішенням комісії, ми приймали заявки аж до 13 лютого 2017 року. Тож на сьогоднішній день для фінансування із Державного фонду регіонального розвитку подано 200 заявок на загальну суму майже 1 млрд грн. Усі вони розміщені на офіційному сайті ДФРР, і тільки їх ми можемо розглядати. Тож процедура є публічною і прозорою. У ст.24 бюджетного кодексу України визначені чіткі пріоритети для фінансування з ДФРР. Зокрема, там зазначено,що не менше 10% від суми конкурсу має йти на енергозбереження в галузі медицини, не менше 10% - на енергозбереження в галузі освіти, 10% - на розвиток спортивних закладів, 10% - на заклади, пов'язані з наданням адміністративних послуг».

В цілому, за словами Андрія Гижка, для Вінницької області на 2017 рік виділено 172 млн. грн. Голова комісії перед початком відбору озвучив чіткі критерії оцінювання, серед яких:

- вплив на розвиток громади або регіону;

- ступінь впливу на вирішення проблеми;

- інноваційність;

- соціально-економічна спрямованість проекту.

Андрій Гижко також зазначив, що обов'язково мають знайти підтримку «перехідні проекти» – ті, що були розпочаті в минулому чи позаминулому році і потребують фінансування для завершення. Таких незавершених об'єктів в області налічується 13. «Вони фактично йдуть поза конкурсом, тож маємо ці проекти підтримати в першу чергу, оскільки Державний фонд може надавати фінансування лише протягом трьох років. Враховуючи це – ми можемо розбивати фінансування дороговартісних проектів на кілька етапів».

Після підбиття підсумків роботи конкурсної комісії, рейтинг проектів буде оприлюднено додатково.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцька міська філія ПАТ ...
Наступна новина: Луцьк: ...

КОМЕНТАРІ