Прокуратура Волині перевірила стан медичного обслуговування засуджених у виправних колоніях

Прокуратура Волині перевірила стан медичного обслуговування засуджених у виправних колоніях

15.03.17 09:03 0 457
Органами прокуратури області із залученням медиків та спеціалістів контролюючих органів проведено перевірку додержання вимог законодавства з питань медичного обслуговування засуджених осіб у Маневицькій та Цуманській виправних колоніях.

У медичній частині Маневицької ВК № 42 встановлено порушення щодо дотримання добового терміну проведення первинного медичного огляду засуджених. На усунення виявлених порушень прокуратурою області внесено вказівку, яку задоволено.

З'ясувалося також, що у медичних частинах виправних закладів за останні 2 місяці зменшилася кількість медичних препаратів. Це пов’язано з обмеженням фінансування для придбання медикаментів та розхідних матеріалів, а також з відсутністю фінансування для покращення матеріально-технічної бази медичних частин.

Минулоріч Управління державної пенітенціарної служби в області та установи виконання покарань недостатньо вживали заходів задля покращення медичного забезпечення в’язнів в установах. З цього приводу органами прокуратури області вносили документи реагування.

Завдяки прокурорському реагуванню територіальним управлінням охорони здоров'я області в рамках програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012-2016 роки у 2016 році було передбачено та Волинською обласною Радою виділено кошти на облаштування спецпалат у відповідності до міжнародних стандартів. Відтак територіальним управлінням охорони здоров'я таку спецпалату облаштовано в обласному територіальному медичному протитуберкульозному об’єднанні.

Всього за результатами проведених у минулому та поточному роках перевірок з питань медико-санітарного забезпечення органами прокуратури області внесено 14 вказівок, за результатами розгляду яких 11 осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Дві таких вказівки ще перебуває на виконанні.

Окрім того у поточному році розпочато одне кримінальне провадження за фактом грубого порушення діючого законодавства та нормативних документів щодо організації медико-санітарного забезпечення працівниками Цуманської ВК.

Як повідомлялося раніше, з 27 грудня 2016 по 05 січня поточного року працівники установи, встановивши неправильний діагноз, надавали неналежну медичну допомогу засудженому.

У подальшому чоловік був етапований на термінову госпіталізацію до міжобласної багатопрофільної лікарні для засуджених при Львівській установі виконання покарань № 19, де 13 січня помер. Триває досудове розслідування.

Додержання прав засуджених на медико-санітарне та матеріально-побутове забезпечення перебуває на постійному контролі прокуратури області.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині знову ...

КОМЕНТАРІ