В Луцьку лічильник – не засіб економії,а стимул до неї

В Луцьку лічильник – не засіб економії,а стимул до неї

15.03.17 12:07 0 501
Лічильник тепла – не засіб економії, а лише необхідний і стимулюючий до неї чинник. Він фіксує реальну величину теплової енергії, використаної за певний час.

Для споживача установка приладу обліку теплової енергії лише замінює систему оплати за нормативом на систему оплати за фактично спожите тепло.

Регулювання витрат тепла, та, відповідно, їх вартість, можливе лише при наявності в будинку додатково запроектованого, змонтованого та налагодженого ІТП (індивідуального теплового пункту) з погодним регулюванням.

При комісійних обстеженнях вузлів обліку теплової енергії у ряді будинків міста Луцька встановлено, що на вводах запірна арматура в більшості випадків прикривається (часто на 60-80%). Постійне регулювання подачі теплової енергії на вводі в будинок порушує гідравлічний та тепловий режими системи теплопостачання. Прикривання запірної арматури вузла призводить до порушення циркуляції теплоносія по стояках і приладах системи централізованого опалення. Як результат, мешканці окремих квартир таких будинків звертаються на ДКП «Луцьктепло» зі скаргами про ненадання або надання неякісних послуг з централізованого опалення.

Наголошуємо, що регулювання подачі теплоносія на будинок запірною арматурою заборонено.

Згідно п.6.7.35 ДБН В.2.5-67-2013 «Опалення, вентиляція та кондиціонування»: - «Не допускається застосовувати запірну арматуру як регулювальну» та п.6.3.33 «Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж», затверджених Міністерством палива та енергетики України від 14.02.2007 року №71 «Використання запірної арматури для регулювання параметрів теплоносія не дозволяється».

Щодо фінансування встановлення приладів обліку теплової енергії повідомляємо наступне.

У багатоповерхових будинках міста Луцька влаштування загальнобудинкових вузлів обліку теплової енергії здійснюється за:

- за кошти мешканців;

- по програмі капітального ремонту житлового фонду м. Луцька (40% - кошти мешканців, 60 % - бюджет міста);

- за кошти ДКП «Луцьктепло» відповідно до інвестиційної програми;

Зазначимо, що у Завокзальному районі міста Луцька планується, починаючи з 2017 року, за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку встановити близько 200 (двохсот) індивідуальних теплових пунктів (ІТП), що включають в себе вузол обліку теплової енергії та систему погодного регулювання.

Встановлення та експлуатація приладів обліку теплової енергії в житлових будинках регулюється «Правилами технічної експлуатації теплових установок і мереж», затверджених Міністерством палива та енергетики України від 14.02.2007 року №71.

Поширену інформацію щодо порядку погодження та встановлення лічильників тепла мешкан ці міста Луцька можуть отримати на сайті ДКП «Луцьктепло» teplo-dkp.lutsk.ua та міської ради lutskrada.gov.ua, в Центрі обслуговування споживачів підприємства, в усних чи письмових зверненнях на підприємство.

ДКП "Луцьктепло"

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині відбулося ...
Наступна новина: На Вінниччині завдяки ...

КОМЕНТАРІ