У Рівненській області за реагування прокуратури товариство сплачуватиме щорічно до бюджету 3,2 млн грн за оренду землі

У Рівненській області за реагування прокуратури товариство сплачуватиме щорічно до бюджету 3,2 млн грн за оренду землі

15.03.17 15:45 0 647
Органи прокуратури Рівненської області, застосовуючи представницькі повноваження, через суд домоглися скасування договорів оренди земельної ділянки, якими суттєво зменшено розмір орендної плати за її користування.

Встановлено, що у 2015 році в місті Вараш (на той час – Кузнецовськ) орган місцевого самоврядування організував та провів аукціон з продажу права оренди земельної ділянки площею понад 1 га для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

За результатами аукціону з переможцем – одним із ТОВ, укладено відповідний договір оренди землі, згідно умов якого встановлювався річний розмір орендної плати у сумі 3,2 млн грн.

Однак, у подальшому міська рада на підставі прийнятого рішення затвердила технічну документацію із землеустрою щодо поділу цієї землі та всупереч вимогам Земельного кодексу України, без проведення земельних торгів, її частину надала в оренду згаданому ТОВ, встановивши у договорах орендну плату у розмірі лише 3 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки в рік – тобто у загальній сумі 72 тис грн.

Після таких неправомірних дій орендар уникав сплати за користування землею у розмірі, встановленому за результатами проведеного земельного аукціону, а відтак бюджет не отримував значні кошти.

У зв'язку з цим, з метою захисту інтересів держави у сфері бюджету та земельних правовідносин органи прокуратури Рівненської області відреагували, заявивши до суду позов з вимогою скасувати рішення органу місцевого самоврядування та договори земельних ділянок, якими зменшено розмір орендної плати за їх користування.

Рівненський апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури та зазначені позовні вимоги задоволив. Відтепер до бюджету товариство сплачуватиме у рік 3,2 млн грн, що у 45 разів більше розміру орендної плати, яка вносилась раніше.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ