У Луцькій міській раді відбулася  зустрічі із представником Посольства Федеративної Республіки Німеччина

У Луцькій міській раді відбулася зустрічі із представником Посольства Федеративної Республіки Німеччина

17.03.17 09:25 0 482
У Луцькій міській раді відбулася зустріч керівника відділу культури, освіти та національних меншин Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Крістіана Гаттендорфа із заступником міського голови Андрієм Кицею, начальником департаменту культури Тетяною Гнатів, начальником управління освіти Олегом Гребенюком, начальником відділу у справах сім'ї та молоді Олексієм Веремійчиком, в.о. начальника управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вікторією Гомонець та координатором спілки «Мости дружби в Україну» у Луцьку Олександром Міщуком.

Вони обговорили нові можливості співпраці між представниками Луцької міської ради та Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні.

Зокрема, потенційного співробітництва у сфері освіти, культури та роботи з національними меншинами Луцька.

Андрій Киця повідомив, що між Луцьком та Краєм Ліппе була підписана угода про партнерство 28 листопада 2014 року. У нашому місті реалізовується проект за підтримки МЗС ФРН «Молодіжний обмін – цифровий місток між Німеччиною та Україною 2016». Головним партнером є Спілка «Мости в Україну». Партнери проекту з німецької сторони: Середня загальноосвітня школа Фріденсталь у місті Херфорд; Університет прикладних наук, факультет вивчення медіа. Партнери з української сторони: Луцька гімназія № 4 імені Модеста Левицького; Виконавчий комітет Луцької міської ради; ЛНТУ; СНУ імені Лесі Українки; Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти; Фонд «Єднання»; Фонд «Європейський дім». Проект фінансує Міністерство закордонних справ ФРН. Орієнтовний бюджет: 20 тисяч євро. Андрій Киця зупинився на головних заходах проекту. Розповів про молодіжний обмін з 19 листопада по 1 грудня 2016 року для 17 учнів Луцької гімназії № 4 імені Модеста Левицького, під час якого лучани відвідали партнерську Середню загальноосвітню школу Фріденсталь у місті Херфорд. В рамках проекту створено інформаційний місток поміж партнерами проекту. Було організовано відеоконференцію, а також придбано два комп'ютери для міста-побратима Луцька — Волновахи, яке також долучилося до проекту.

Вікторія Гомонець повідомила, що у рамках проекту Міністерства економіки ФРН «Сталий місцевий розвиток через партнерські проекти» (Nakopa) у співпраці з Адміністрацією краю Ліппе – опрацьовується проект на екологічну тематику (подача проекту у квітні 2017), в рамках якого планується закупівля контейнерів для роздільного сміття і проведення масштабного екологічно-спортивного заходу для школярів. На конкурс малих проектів, що оголошувався Посольством Німеччини, у лютому подано два мікро-проекти на соціальну тематику від Центру територіального обслуговування м. Луцька та Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, де максимальна сума грантового сприяння становитиме 8 тис. євро.

Про участь у проектній діяльності освітян та митців Луцька поінформували Тетяна Гнатів та Олег Гребенюк.

Олександр Міщук розповів про налагоджені місточки дружби за сприяння спілки “Мости в Україну”, головою якої є шанована на Волині людина Карл-Герман Крог, який був генератором багатьох хороших ідей. Упродовж багатьох років допомагає медичним і освітнім закладам міста і області.

Крістіан Гаттендорф зазначив, що добре коли реалізовуються обмінні проекти, які корисні для України та Німеччини. “Переконаний, що зв'язки між нами будуть зміцнюватися як на урядовому рівні, так і між людьми”, - акцентував Крістіан Гаттендорф.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Громади ...
Наступна новина: Вінничина: практичні ...

КОМЕНТАРІ