Відкрито виставку “Волинь в Українській революції 1917-1921 років”

Відкрито виставку “Волинь в Українській революції 1917-1921 років”

17.03.17 10:13 0 486
У Волинському краєзнавчому музеї презентовано виставку “Волинь в Українській революції 1917-1921 років” за участі заступника міського голови Сергія Григоренка.

Експозицію приурочено 100-річчю від заснування Центральної ради та початку революції. На ній представлені матеріали з фондів музею, які ілюструють державотворчий процес на Волині у часи становлення Української Народної Республіки та Української Держави Павла Скоропадського. Це, зокрема, світлини, документи, нагороди добровольчої військової формації Українських січових стрільців. Із численних документів можна дізнатися про боротьбу волинян за встановлення української державності. Унікальним експонатом є оригінальний примірник накладної, написаної рукою голови Центральної ради Михайла Грушевського.

Вступне слово на відкритті виставки проголосив директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк. Грунтовний аналіз тих подій зробили науковці Єхідноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Сергій Григоренко висловив слова вдячності науковцям, які підготували виставку, акцентував на її важливості для міста і області та запевнив, що міська влада сприятиме проведенню заходів, приурочених 100-річчю від заснування Центральної ради. “Цей короткий період нашої історії говорить про те, що Україна - держава європейська. Можливо, це був час романтиків, не готових до конкретних дій, адже після революції має бути державотворення, але вони обрали правильний вектор”, - сказав Сергій Григоренко.

Першу екскурсію виставки “Волинь в Українській революції 1917-1921 років” провів її автор — провідний науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею Сергій Лис.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі в останні ...
Наступна новина: Степан Барна: Обласна ДАБІ ...

КОМЕНТАРІ