У 2016 році держпідприємства лісового господарства Вінниччини отримали від ведення мисливського господарства майже 3 млн. грн.

У 2016 році держпідприємства лісового господарства Вінниччини отримали від ведення мисливського господарства майже 3 млн. грн.

17.03.17 14:23 0 477
Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Бондар поставив завдання: надходження від мисливського господарства суттєво збільшити. І джерела для цього є. Іллінецькі лісівники, наприклад, облаштували вольєр для напіввільного утримання фазанів площею 0,4 га (директор А.В. Романович, головний лісничий В.В. Пальченко).

Фазан, як мисливська птиця, користується значним попитом. Тож для більш ефективного ведення мисливського господарства вирішили створити фазанарій. Зараз у ньому 100 голів птиці, з них 60 самок та 40 самців. З дорослих фазанів вже сформували маточне поголів'я. Для виробничих потреб придбано 2 інкубатора. «Перше поголів'я іллінецьких фазанів можна очікувати вже наприкінці квітня», – говорить В'ячеслав Яворович, старший мисливствознавець ДП «Іллінецький лісгосп».

Частину птиці, яку вирощуватимуть у фазанарії, підприємство буде реалізовувати. Вже сформовано пакет замовлень на реалізацію молодняка фазана. Значна частина молодняка буде вирощуватися для розселення в лісових угіддях ДП «Іллінецький лісгосп» для адаптації та розмноження в природних умовах. Частину фазанів вирощуватимуть для випуску «під постріл».

Таким чином іллінецькі лісівники матимуть додаткове джерело надходження коштів і суттєво збільшать кількість «царської птиці» в природних умовах.

Прес-служба Вінницького ОУЛМГ

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: З 1 квітня ...
Наступна новина: Чернівці: Магазину з ...

КОМЕНТАРІ