134 приватних нотаріуса Вінниччини отримали захищені носії особистих ключів

134 приватних нотаріуса Вінниччини отримали захищені носії особистих ключів

17.03.17 10:24 0 525
Про це повідомила начальник відділу з питань нотаріату Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Тетяна Гунько під час прес-конференції. Вона також проінформувала про Закон № 1666-VIII від 06 жовтня 2016 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності», яким внесено зміни до Закону України «Про електронний цифровий підпис» яким передбачено використання виключно захищених носіїв ключової інформації. Особливість захищених носіїв ключової інформації полягає у тому, що особистий ключ за будь яких обставин не залишає запам'ятовуючого пристрою такого носія. Ключ генерується безпосередньо у захищеному носії і там зберігається. Даний закон прийнятий з метою запобігання злочинам у сфері діяльності державних реєстраторів прав на нерухоме майно, протидії шахрайським діям під час роботи з Єдиними та Державними реєстрами та підвищення загального рівня кібербезпеки держави.

Крім цього, Тетяна Гунько повідомила, що станом на 14 березня 2017 року 134 приватних нотаріуси Вінницької області отримали захищені носії особистих ключів. Всього на території Вінницької області здійснюють приватну нотаріальну діяльність 142 нотаріуси.

У Вінницькій області функціонує 32 державні нотаріальні контори та обласний державний нотаріальний архів в яких працюють 47 державних нотаріусів. Головним територіальним управлінням юстиції у Вінницькій області забезпечено всіх державних нотаріусів захищеними носіями особистих ключів «Алмаз – 1 К».

Головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області для виконання своїх повноважень забезпечено 18 захищеними носіями особистих ключів.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ