В рамках семінару аграріями Вінниччини обговорено сучасні сільськогосподарські методи та технології догляду за озимими культурами (+фото)

В рамках семінару аграріями Вінниччини обговорено сучасні сільськогосподарські методи та технології догляду за озимими культурами (+фото)

17.03.17 13:02 0 482
16 березня, на базі господарства ТОВ «Ольга» відбувся практичний семінар в рамках інноваційної платформи «Кращі аграрні практики Вінниччини» на тему: «Особливості догляду за посівами озимих культур та їх підживлення в умовах весни 2017 року».

Організаторами заходу виступили Департамент агропромислового розвитку Вінницької обласної державної адміністрації та Центр наукового забезпечення агропромислового виробництва.

У семінарі взяли участь в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Валентина Кирилюк, керівники та спеціалісти Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, директор інституту кормів та сільського господарства Поділля Олександр Корнійчук, Головні агрономи та інженери структурних підрозділів з питань АПК райдержадміністрацій, представники обласних організацій і установ з питань АПК, керівники господарств, представники постачальників добрив та сільськогосподарської техніки.

З вступним словом та коротким звітом щодо стану посіву ярих та озимих культур по всіх категоріях господарств Вінницької області виступила Валентина Кирилюк. Окремо вона наголосила на завданнях, які на стоять перед Департаментом агропромислового розвитку, а саме: розробка рекомендацій щодо організації та ведення аграрного бізнесу, комплексного розвитку сільських територій; проведення моніторингу інновацій в аграрній сфері; створення обласного веб-майданчику обміну інформацією для учасників аграрного бізнесу; проведення інформаційно-дорадчих заходів.

Питання особливостей догляду за посівами озимих культур та їх підживлення в умовах весни 2017 року широко висвітлив директор Інституту кормів та сільського господарства Поділля Олександр Корнійчук.

Представниками аграрних компаній різних напрямків представлено інноваційні технології в підживленні озимих культур та презентовано технологічні новинки. Окремо обговорювалось питання посіву сучасних сортів ярих та озимих культур вітчизняного та закордонного виробництва і технології їх вирощування.

Останнім етапом семінару став огляд сучасної сільськогосподарської техніки вітчизняного та закордонного виробництва і обговорення переваг їх використання на різних фазах росту різних сільськогосподарських культур.

«Говорячи про технічне забезпечення сільськогосподарського виробництва хочу зазначити, що вже опубліковано порядок відшкодування вартості сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва. Постановою Кабінету Міністрів України №130 від 01.03.2017 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва. Відшкодування передбачено в розмірі 20% від вартості придбаної техніки», - наголосила Вилентина Кирилюк.



























































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області у ...

КОМЕНТАРІ