В облдержадміністрації обговорили основні тенденції та перспективи розвитку цифрового телебачення на території Вінницької області (+фото)

В облдержадміністрації обговорили основні тенденції та перспективи розвитку цифрового телебачення на території Вінницької області (+фото)

17.03.17 11:44 0 507
,16 березня, під керівництвом заступника голови - директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка відбулось засідання Регіональної групи щодо запровадження цифрового телебачення у Вінницькій області. Обговорювались нагальні питання та перспективи розвитку цифрового телемовлення в період переходу від аналогового мовлення до цифрового.

На початку зустрічі Ігор Івасюк поінформував: «Кабінетом Міністрів України 30 червня 2017 року визначено в якості дати припинення функціонування аналогового телебачення, на зміну якому має прийти цифрове. Цифрові передавачі працюють на території області з 2012 року, вони розташовані у п'яти населених пунктах Вінниччини: Вінниці, Баланівці Бершадського району, Ямполі, Погребищі та Володимирці Шаргородського району. Цифрова мережа нараховує 32 канали, які можна дивитись, підключивши до свого телеприймача спеціальну приставку – тюнер».

Однією з основних проблем переходу на цифрове мовлення Ігор Івасюк назвав недостатню кількість тюнерів у населення. Другою важливою проблемою учасники наради визначили неповне покриття території області цифровим сигналом. Якщо аналогове телебачення забезпечує покриттям до 99% території, то цифрове – не більше 65-67%. При цьому повністю позбавлені можливості дивитись цифрові канали мешканці Могилева-Подільського та низки населених пунктів на півдні області, значні проблеми з цим є у населення Тульчина, Іллінців та Козятина.

Тож учасники наради зійшлись на думці, що в першу чергу слід визначитись на предмет забезпечення населення області цифровими приставками, а також запропонували низку заходів щодо розширення в області зони покриття цифровими сигналами.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: ...
Наступна новина: Голова Житомирської ОДА ...

КОМЕНТАРІ