Чернівці: Закриття ФОПів не вплинули на надходження до бюджету

Чернівці: Закриття ФОПів не вплинули на надходження до бюджету

17.03.17 16:04 0 544
З початку року усі негативні прогнози щодо ризиків підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень, зокрема, подальшої тінізації бізнесу через збільшення податкового тиску, у першу чергу, на «загальносистемників», зазнали краху.

Як свідчать останні показники, у січні 2017 року лише 10,3% від загальної кількості ФОПів припинило свою діяльність, а в лютому цей відсоток становив лише 3%. При цьому не відбулося скорочення надходжень внаслідок сплати ЄСВ від фізичних осіб – підприємців, а навпаки у порівнянні з відповідним періодом минулого року спостерігається збільшення цього показника на 46,2 %. Як правило, знімаються з обліку лише ті підприємці, які фактично не займалися діяльністю та не сплачували до бюджету жодних внесків.

Натомість щомісяця збільшується кількості ФОПів, що готові офіційно сплачувати ЄСВ. Станом на 01.03.2017 в області їх обліковувалось 46291. А заплановані результати від запровадження обов'язкової сплати мінімального єдиного соціального внеску для усіх підприємців починають давати свої плоди, у вигляді збільшення надходжень до бюджету Пенсійного фонду.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині Шкільні ...
Наступна новина: На Вінниччині прокуратура ...

КОМЕНТАРІ