Чернівці: Зміни щодо порядку забезпечення санаторно-курортним лікуванням інвалідів

Чернівці: Зміни щодо порядку забезпечення санаторно-курортним лікуванням інвалідів

17.03.17 11:15 0 572
Постановою Кабінету Міністрів України від 01.03.2017р. № 110 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортними путівками, та внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006р. № 187 і від 31 березня 2015р. № 200» змінено систему закупівлі санаторно-курортних послуг для окремих категорій громадян, які потребують соціального захисту.

Так путівки для осіб з інвалідністю та постраждалих учасників АТО будуть закуповуватись на підставі трьохсторонньої угоди (заявник – управління соціального захисту населення – санаторій ).

Санаторій для оздоровлення вищезазначена категорія осіб може вибрати самостійно, після цього звернутись в управління соціального захисту населення, за місцем перебуванням на обліку де проводиться перевірка на відповідність встановленим вимогам. Після укладається тристоронній договір, на підставі якого санаторно-курортним установам перераховують кошти за надані послуги. При цьому гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування буде визначатись щорічно Міністерством соціальної політики України за погодженням з Міністерством фінансів України. Перелік базових послуг, які мають надаватись особам відповідно до медичних рекомендацій і входять у вартість путівки, будуть затверджуватись Міністерством соціальної політики. Додаткові послуги надаються за бажанням осіб з інвалідністю за умови оплати їх вартості.

Такі зміни сприятимуть не лише ефективному використанню бюджетних коштів, але й покращенню результативних показників у сфері санаторно-курортного лікування вищезазначеній категорії осіб, оскільки їм надається право самостійно вибирати для санаторно-курортного лікування будь-який заклад України відповідно до медичних показань.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині учасникам ...
Наступна новина: 17 лучан отримали статус ...

КОМЕНТАРІ