На Тернопіллі при розподілі земельних ділянок у рівній мірі мають бути дотримані інтереси кожного бійця – Степан Барна

На Тернопіллі при розподілі земельних ділянок у рівній мірі мають бути дотримані інтереси кожного бійця – Степан Барна

17.03.17 09:44 0 450
Для перших учасників АТО, які отримали у власність ділянки території в напрямку автодороги Львів-Тернопіль, здійснено закріплення та встановлення меж цих земельних ділянок. Процедуру проведено 9 березня за участі працівників Державного підприємства «Тернопільський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою».

Про це повідомили у Головному управлінні Держгеокадастру в Тернопільській області.

Учасник бойових дій В'ячеслава Тєнєшев, зазначив, що Головним управлінням Держгеокадастру у Тернопільській області, у короткий термін забезпечено надання у власність земельної ділянки, що розташована за межами населеного пункту м. Тернопіль (автодорога Львів - Тернопіль). Роботи по отриманню землі виконано якісно та професійно, за що велика та щира подяка.

Загалом, за даними Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області, земельна ділянка на автодорозі Львів-Тернопіль, що підлягає під відведення учасникам АТО, сягає площею 84 га. Це дасть можливість забезпечити земельними наділами понад 800 військових.

Як підкреслює голова Тернопільської ОДА Степан Барна, найголовнішим спільним завданням є забезпечення прозорості та справедливості при розподілі земельних ділянок для учасників бойових дій та родин загиблих в АТО військовослужбовців.

«Кожен учасник АТО заслуговує на підтримку держави, цей принцип ми впроваджуємо у Тернопільській області. При розподілі земельних ділянок у рівній мірі мають бути дотримані інтереси кожного бійця: незалежно від того, служив він у Збройних силах України, чи захищав суверенітет України, будучи добровольцем. Важливо також не допустити, щоб ситуацією з виділенням землі скористалися недобросовісні особи. Тому дуже добре, що участь у розподілі приймають представники громадських організацій. Це і дає можливість забезпечити прозорість процесу», - зазначив голова Тернопільської ОДА.

Нагадаємо, що вручення наказів про затвердження документації із землеустрою та надання земельних ділянок у власність і витягів з Державного земельного кадастру учасникам антитерористичної операції відбулося 3 березня цього року, на черговій сесії Тернопільської обласної ради.

В цілому, з ініціативи Держгеокадастру щодо забезпечення учасників АТО земельними ділянками, Головним управлінням, спільно з органами місцевого самоврядування, надано близько 6 тис. дозволів на розроблення проектної документації, загальною площею більше 3 500 га. Затверджено більше 3 тис. проектів із землеустрою, площею – понад 1 500 га, та передано у приватну власність.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку головою фракції ...
Наступна новина: У Рівненській області за ...

КОМЕНТАРІ