Тернопільська ОДА та Гільдія інженерів технічного нагляду за будівництвом об’єктів архітектури підписали меморандум

Тернопільська ОДА та Гільдія інженерів технічного нагляду за будівництвом об’єктів архітектури підписали меморандум

17.03.17 10:57 0 704
Тернопільська обласна державна адміністрація підписала меморандум про співпрацю із Всеукраїнською громадською організацією «Гільдія інженерів технічного нагляду за будівництвом об'єктів архітектури», що забезпечує якість будівельно-монтажних робіт через фахових інженерів технічного нагляду.

«Необхідність двосторонньої співпраці зростає із передачею на місцевий рівень повноважень Держархбудінспекції. У той же час співпраця позитивно вплине на якість будівництва, зменшить ризики значних штрафів за порушення у сфері містобудування», — зазначив віце-президент Гільдії Олег Спицький.

Укладення даного меморандуму дасть можливість якісніше контролювати процес будівництва й використання державних коштів, переконаний заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Валов.

«Торік на території області роботи з реконструкції, модернізації, добудови, набудови велися на більш ніж 500 об'єктах державної та комунальної власності. Об'єм будівелних робіт великий. Відповідно, ми потребуємо високопрофесійних фахівців», — зазначив Олег Валов.

Координація робочих дій професійного інженера технічного нагляду — це запорука якісно виконаних будівельних робіт, зазначив начальник управління капітального будівництва Тернопільської ОДА Віктор Кузяк. З поміж іншого фахові інженери технічного нагляду повинні ще й вносити свої корективи у дотримання Державних стандартів України, наголосив він.

Важливість технічного нагляду в будівництві, у першу чергу об'єктів недержавного фінансування, визначена тим, що інженер технічного нагляду є фактично єдиним представником, який відстоює державні інтереси там, де переважно і забудовник і підрядник переслідують лише власну вигоду, не дбаючи про ці державні інтереси та інвесторів.

Довідково

Підписання меморандуму між обласною державною адміністрацією та Гільдією дасть змогу виробити алгоритм взаємодії між ними, а також надання допомоги зокрема у питаннях:

- контролю ефективності нагляду, інформування про проблеми та хід будівництва важливих для області об'єктів;

- надання необхідної методичної та організаційної допомоги для підвищення кваліфікації та росту відповідальності всіх учасників будівництва, контролю за ходом спорудження об'єктів;

- врахування рекомендацій Гільдії та координаторів технагляду в районах для підбору і призначення найкваліфікованіших фахівців;

- участі місцевого підрозділу Гільдії в роботі громадських організацій області ти дорадчих органах з питань діяльності будівельної галузі;

- надання допомоги через Технічну раду місцевого підрозділу Гільдії у розв'язанні можливих конфліктних питань між учасниками будівництва, а також супроводі самого будівництва.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі відбувся ...
Наступна новина: В Житомирській області з 12 ...

КОМЕНТАРІ