Чернігів: У міській раді заслухали щорічні звіти комунальних підприємств

Чернігів: У міській раді заслухали щорічні звіти комунальних підприємств

17.03.17 09:37 0 507
Другий тиждень поспіль у Чернігівській міській раді заслоховуються щорічні звіти комунальних підприємств. Звіти стосуються фінансово-економічних показників діяльності КП та планів їх розвитку на 2017 рік.

14 березня комісія під керівництвом заступника міського голови Олександра Ломака та за участю керівників економічного та фінансового управлінь міської ради заслухала звіти керівників КП «Шкільне», КП «Паркування та ринок» та КП «КШБП».

Головними напрямками діяльності КП «Паркування та ринок» є:

- обслуговування місць для паркування транспортних засобів

- розміщення, будівництво та експлуатація тимчасових споруд для обслуговування населення (ринки, торгові ряди, торгові павільйони)

- створення, будівництво та експлуатація обєктів транспортної інфраструктури (заправні станції, автостоянки, зупинкові комплекси)

У 2016 році фінансово-господарська діяльність підприємства стала кращою ніж у попередні роки. Загалом за рік воно сплатило до державного та місцевого бюджету податків і зборів на суму 2 млн 717 тис грн, що на 104% більше (або на 1 млн 391 тис грн більше), ніж у 2015 році.

Комунальне шляхо-будівельне підприєство - зараз проходить період реорганізації, пов'язаної з перерозподілом обов'язків між комунальними підприємствами. Обов'язки з утримання дорожньої мережі міста передаються іншому комунальному підприємству. Але у 2016 році головними завданнями КП «ШБП» було утримання світлофорів, ремонт та обслуговування доріг, надання послуг автотранспорту.

Підприємство у 2016 році теж стало більш прибутковим ніж у попередньому, а саме на 18 %. У 2015 дохід становив 20 млн 559 тис грн, а в 2016 – 25 млн 201 тис грн.

КП «Шкільне» надає послуги з харчування учнів в загальноосвітніх навчальних закладах, коледжах, ліцеях, дошкільних закладах. Підприємство здійснює свою діяльність на комерційній основі з метою отримання прибутку, але в 2016 році через зростання складових собівартості послуг харчування було неприбутковим .

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: День українського ...
Наступна новина: Кращим спортсменам ...

КОМЕНТАРІ