Чернігів показав приклад єдності іншим областям і містам України

Чернігів показав приклад єдності іншим областям і містам України

17.03.17 09:18 0 479
Вчора на своєму позачерговому засіданні, прийнявши звернення до керівництва країни у питанні розвитку подій навколо блокади ОРДЛО, Чернігівська міська рада продемонструвала приклад пошуку компромісу і єдності, - вважає заступник міського голови Олександр Ломако.

15 березня Чернігівський міський голова скликав позачергове засідання міської ради, аби наше місто не повторювало помилок попередньої влади всіх рівнів, коли вона у 2013-14 роках не протиставила себе народу. У Чернігові місцевому самоврядуванню вистачило демократизму й рішучості, щоби почути громадську думку і взяти на себе роль координатора у прийнятті дійсно спільного рішення. Саме таке: чесне і водночас державницьке звернення до керівництва країни і мало бути напрацьоване, аби його дійсно підтримувала переважна більшість у громаді Чернігова.

У ході засідання міської ради змогли висловитися представники всіх депутатських фракцій, політичних сил і громадських формувань, які мали пропозиції щодо змісту такого звернення. Внесені пропозиції були проголосовані.

Владислав Атрошенко закликав депутатів до відповідальності й усвідомлення того, що будь-які їх дії мають бути на користь країні:

- Якщо ми будемо разом, будемо єдині, тоді ми здолаємо будь-якого ворога. А будемо розпилюватися всередині країни - то будемо грати і зовнішньому і внутрішньому ворогу на користь, - сказав він.

- Я як міський голова намагаюся забезпечити повну публічність і доступність, у громадськості немає ніяких перешкод у тому, щоб потрапити до сесійної зали і висловити свою думку.

Вчора постало питання, що потрібно висловити позицію щодо ситуаціїнавколо торгівельної блокади окупованих територій. Я вважаю, що як міський голова я зайняв абсолютно виважену державницьку позицію. А саме, ми маємо обов'язково висловити свою позицію щодо неприпустимості розвитку силових сценаріїв у будь-якому разі. Це надзвичайно важливо.

Ми скликали сесію і я запросив вас до цієї зали, запросив на погоджувальну раду. Я хочу і в подальшому, щоб усі питання, які є суспільно важливими як для України так і для Чернігова, ми розглядали разом, знаходили консенсус і чули один одного.

Я хочу, щоб ви мене почули як людину, яка має багаторічний досвід у владі, і хочу, щоб наші рішення були державницькими.

Як людина я не сприймаю ситуацію, коли ми на ту територію, з якої летять кулі і снаряди, посилаємо товари. Це сприймається надзвичайно важко.

Одночасно ми повинні дати собі звіт, здатні чи не здатні ми самотужки, без світової спільноти вигнати агресора та протистояти йому. Якщо здатні - то можна збудувати мур,заблокувавши все. І цими речами ми виходимо з малоефективногой сумнівного в деяких речах, але Мінського процесу, який сприймається світовою спільнотою, як єдиний на формат, у якому Європа продовжує економічні санкції проти Росії. А це надзвичайно важливо для нас, і це також треба враховувати.

Я казав це на погоджувальній раді і зараз: на державному рівніщоб прийняти державницьке рішення щодо блокування чи не блокування, язапросив би дані Мінекономіки. Які групи товарів завозяться та вивозяться, скільки, на які підприємства, який баланс цих стосунків, які там платяться податки чи вони взагалі не платяться. Я хотів би мати інформацію, скільки там проживає проукраїнських громадян. Якщо їх там немає - це одна ситуація, якщо є - то інша. Скільки і якій потік контрабандних товарів, куди вони їдуть, який обсяг, кого вони забезпечують?

Дуже важливо, що не тільки кожен у цьому залі висловив свою думку, а й що ми це робили спокійно. Ми показуємо приклад іншим областям імістам України. Чернігів здатний об'єднати громаду, почути один одного, прийняти абсолютне виважене нормальне рішення, не ухилятися від питань не займати страусину позицію відповідно до ситуації та часу.

Надзвичайно важливо для мене, що практично всі виступаючіусвідомлюють важливість питання, що все-таки є державницькі інституції. Ми можемо мати свою думку, хороший чи поганий президент, так чи не так він діє, але ми повинні сприймати легітимну на владу, якщо ми відповідальні перед своїми дітьми та онуками.

Разом з тим, ми повинні висловитися щодо неприпустимості силового розвитку сценарію проти блокади окупованих територій, - наголосив міський голова. */blockquote

Депутати Чернігівської міської ради після обговорення проекту звернення прийняли його остаточний варіант абсолютною більшістю голосів.

Відкрити та завантажити рішення

Прес-служба Чернігівської міської ради

Попередня інформація на цю тему:

Депутати Чернігівської міської ради звертаються до керівництва країни щодо ситуації з блокадою ОРДЛО
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ