Голова Житомирської ОДА обговорив із Послом Австрії можливості залучення нових інвесторів та розширення виробництв

Голова Житомирської ОДА обговорив із Послом Австрії можливості залучення нових інвесторів та розширення виробництв

17.03.17 11:47 0 493
На території Житомирської області ефективно працюють австрійські інвестиції – за участю австрійського капіталу створено 2 підприємства ТОВ "Житомирський картонний комбінат" та ТОВ "Кромберг енд Шуберт Україна", а зовнішньоторговельний оборот Житомирської області з Австрійською Республікою за минулий рік збільшився вдвічі.

Про це повідомив голова облдержадміністрації Ігор Гундич 15 березня, під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Австрії в Україні Герміне Поппеллер. Зустріч пройшла за участю голови обласної ради Володимира Ширми та міського голови Сергія Сухомлина.

— «У минулому році зовнішньоторговельний оборот області з Австрійською Республікою збільшився вдвічі та склав майже 7 млн дол. США. Крім того, за участю австрійського капіталу в області працюють 2 підприємства. Це є передумовою для посилення нашої подальшої економічної і культурної співпраці», – зазначив Ігор Гундич.

Керівник області акцентував, що пропонуємо закордонному і місцевому бізнесу вигідні умови – максимальну підтримку. Для цього на Житомирщині діє Рада інвесторів, яка допомагає бізнесу у вирішенні проблемних питань. Невдовзі запрацює Агенція регіонального розвитку в області.

— Учасники зустрічі обговорили також питання експорту деревини, сільськогосподарської продукції, на що Ігор Гундич зауважив: «Нас цікавить не просто продати сировину, а зробити глибоку переробку на території області, тому що це створення робочих місць, податки і соціально-економічний розвиток нашого регіону». —

Довідково:

Станом на 01.10.2016 року в економіку області залучено 3,4 млн дол. США прямих інвестицій з Австрійської Республіки.

Зовнішньоторговельні операції з Австрійською Республікою здійснюються в таких галузях промисловості, як:

* деревообробна і меблева промисловість;

* легка промисловість;

* машинобудування, металообробка та приладобудування.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В облдержадміністрації ...
Наступна новина: У Волинській області за ...

КОМЕНТАРІ